Делегация на ПП АБВ се включи в събитията по отбелязването на 142 години Деня на Освобождението на Плевен от турско робство

Facebook Twitter

Делегация на ПП АБВ, водена от председателя Румен Петков, се включи в събитията по отбелязването на 142 години от паметния 10 декември – Ден на Освобождението на Плевен от турско робство и на признателност на гражданите към загиналите за неговото Освобождение. По покана на АБВ-Младежи в Плевен беше младежка делегация от Русия – Санкт Петербург.

Тържественият ритуал започна с панихида, отслужена от Негови Високопреосвещенства Плевенския митрополит Игнатий, Врачанския митрополит Григорий, Ловчанския митрополит Гавриил в съслужение с висши свещенослужители от Руската православна църква и плевенски свещеници. По-късно представителите на АБВ и руските им гости разговаряха с духовниците за ролята на Православната църква в съхранението на българщината, духовността и просветата в България.

В словото си към присъстващите кметът на община Плевен Георг Спартански подчерта отново ролята на Плевенската епопея за Освобождението на страната ни. Той припомни, че повече от 400 са паметниците на признателност към загиналите за свободата ни на територията на страната, повече от една трета са в Плевенско, а най-внушителен от тях е Панорамата.

В памет на загиналите за Освобождението на Плевен бяха поднесени венци и цветя. Присъстващите запазиха и минута мълчание.

По-късно в общината делегацията на АБВ, заедно с посланиците на Русия и Румъния  Н.Пр Анатолий Макаров и Н. Пр. Йон Гъля с срещнаха и разговаряха с кмета на Плевен Георг Спартански.

 

Публикувано на 10.12.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Представители на ПП АБВ поднесоха цветя на паметника на Васил Левски

АБВ България

Предстои третият Национален футболен турнир, иницииран от младежката организация на ПП АБВ

АБВ България

Любомира Ганчева: Четвъртият международен енергиен форум, организиран от ПП АБВ, е не само най-силният, но и най-силното енергийно събитие в страната

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ продължава дискусията за гарантиране на честни избори

АБВ България

Румен Петков призова бруталният междуинституционален политически език за бъде загърбен


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни