По покана на АБВ-Младежи чуждестранна делегация почете 10 декември в Плевен

Facebook Twitter

По покана на АБВ-Младежи делегация от Санкт Петербург и Приднестровието посети  Плевен и се включи в тържествените мероприятия. Гостите Виктория Золотова и Мария Фисун - Център за Евразийски изследвания към Държавият университет на Санкт Петербург, Екатерина Куляница – посланик за Мир на Приднестровието, протойерей Григории Улянич – настоятел на църквата в Сахарово и създател на музей в памет на военния деятел генерал – фелдмаршал на Руската империя и национален герой на България Йосиф Гурко, бяха посрещнати от лидера на АБВ-Младежи Пламена Заячка и Габриела Райкова – член на ръководството на младежката организация. Делегацията  посети община Пордим, където се срещна със зам.-кметовете и председателя на общинския съвет, те разгледаха къщата музей – щаб-квартира на руската армия и Николай Николаевич и император Александър II и поднесоха цветя на паметника на Н. Пирогов.

Делегатите взеха участие в конференция под наслов „Светата православна църква – място и роля в Освобождението на България и мотивацията на Русия в Руско-Турската война 1877-1878 г.“, организарана от директора на Регионалният военноисторически музей – Плевен Володя Попов и директора на Регионалния исторически музей – Плевен Емилия Зорнишка. С доклади по темата се включиха Виктория Золотова - сътрудник в Центъра за Евразийски изследвания към Държавият университет на Санкт Петербург и Габриела Райкова, член на ИС на АБВ Младежи.

По време на програмата те присъстваха и на представянето на книгата „Чий шпионин е княз Ростовски?“, заедно с автора Никола Филипов и главния герой княз Никита Дмитриевич Лобанов-Ростовский. То беше проведено в Художествена галерия „Дарение Светлин Русев”.

Делегацията бе част от официалните гости на тържествата на 10 декември, организирани от кмета на Плевен Георг Спартански. В тях бе отслужена панихида от Негови Високопреосвещенства Плевенския митрополит Игнатий, Врачанския митрополит Григорий, Ловчанския митрополит Гавриил в съслужение с висши свещенослужители от Руската православна църква и плевенски свещеници. Почетни гости на церемонията бяха посланиците на Руската федерация и на Румъния  Н. Пр Анатолий Макаров и Н. Пр. Йон Гъля .

 

 

Публикувано на 12.12.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

III-ят футболен турнир "Спортът сплотява", иницииран от АБВ-Младежи, събра осем младежки отбора на водещи политически сили

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ настоява за икономическите досиета на приватизацията

АБВ България

Любомира Ганчева: По България е Зеления договор енергийното министерство работи на принципа „последният да изгаси крушката“

АБВ България

Иван Аспарухов: Процесът на децентрализация на местната власт е абсолютно замрял от години

АБВ България

Румен Петков: Народното събрание и правителството са видимо изчерпани и час по-скоро трябва да си отидат


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни