Румен Петков: Виновниците за източването на язовир Студена трябва да получат осъдителни присъди

Facebook Twitter

Допуснатото източване на язовир Студена е най-големият социален катаклизъм за много десетилетия в Перник. Всичко това трябва да има своето развитие от гледна точка на търсене на съдебна отговорност.

Прокуратурата направи голяма крачка, посочвайки виновните институции – две министерства. Трябва да се премине и към конкретните хора, които причиниха това бедствие, тази социална трагедия в един от големите градове на България.

На първо място областният управител, който беше уволнен. Но уволнението и съдебното преследване трябва да е в качеството му председател на Асоциацията по водоснабдяване, какъвто по закон е областният управител на всяка от областите в България.

На второ място – шефа на ВиК, който е допуснал поне година един от крановете на язовир Студена, където водоснабдяването е насочено към промишлената зона, иначе казано, към Стомана-Перник, да не работи. Не работи, изпускайки огромни количества вода, които никой не е заплащал. В момента се вземат мерки този теч на вода да бъде спрян. И е странно съвпадението на спирането на теча с излизането на Стомана-Перник в едномесечен планов ремонт.

На трето място – кметът на Перник, който с политически спекулативни цели прояви абсолютна безстопанственост и незаинтересованост за населението.

Когато ние от АБВ преди месеци поставихме този въпрос, никой не реагира. И днес посочените от мен лица трябва да кажат или кой ги е накарал, или да понесат цялата тежест на закона, вкл., с осъдителни присъди, за да имат потърпевшите жители на Перник и общината усещането за възмездие и справедливост. А не да живеят в безстопанственост и поругано достойнство.

Публикувано на 18.12.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ разкри приемна в Перник с безплатна правна консултация за защита на интересите на перничани пред българските и европейските съдебни институции

АБВ България

Ивайло Калфин: Недопустим е начинът, по който се прави промяна на Закона за Валутния борд

АБВ България

Румен Петков, след завръщането си от Багдад: България трябва да има посланик в Ирак и да върне позициите си в държавата

АБВ България

Румен Петков: Липсата на конкретика в искането на главния прокурор до Конституционния съд го прави недопустимо и ерозира държавността

АБВ България

ПП АБВ ще сигнализира главния прокурор и председателя на ДАНС за бездействие на енергийното министерство


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни