Румен Петков е в Йордания, където се срещна с представители на ръководството и председателя на йорданската парламентарно представена партия „Послание“ Хасем Кашу

Facebook Twitter

Председателят на ПП АБВ Румен Петков се срещна с представители на ръководството и председателя на йорданската парламентарно представена партия „Послание“ Хасем Кашу, по чиято покана Петков е на посещение в Йордания. В събитието участие взе и Анастас Терзобалиев, съветник в ПП АБВ по отношенията с арабските страни, както и ректори на висши училища, представители на граждански, младежки и неправителствени организации в Йордания. Срещата е организирана с изключителното съдействие на  Н. Пр. д-р Хасан Бармауи, почетен консул на Хашемитско Кралство Йордания в България. 

Акцент в срещата беше възможността за обучение на студенти от Йордания в български ВУЗ-ове. Участниците постигнаха съгласие, че основен приоритет в съвместната работа трябва да бъде възбуждане на интереса на йорданските студенти за обучение в България. Защото българското висше образование изключително качествено при много добри за тях условия. Акцент бе и взаимодействието е и засилването на динамиката в отношенията между младежките организации на двете партии, защото то ще бъде в основата на бъдещата активна работа между България и Кралство Йордания.

По време на срещата участниците разговаряха и за Договора за полицейско сътрудничество и сътрудничество между службите между Кралство Йордания и България през 2007 година – тогава от Румен Петков, като ресорен министър и вътрешния министър на Йордания – събитие, определено като историческо. „Събитие, което ще има своето развитие в основата и на доброто име на България и на Кралство Йордания в Европа и света. Неслучайно Йордания се ползва с авторитета на държава, излъчваща сигурност и стабилност“, посочи Румен Петков.

Развитие и активизиране на взаимоотношенията в туризма също беше сред обсъжданите теми – освен в икономически план, но и в социален план.

В рамките на събитието бе обсъдена и идея от йорданска страна за разкриване на борса на българската строителна индустрия и материали, укрепващи околната среда – идея за която бе заявено пълно съдействие от страна на ПП АБВ. Още повече, че от страна на Българската и Йорданската строителни камари вече има подписани договорни отношения и това в много голяма степен облекчава процесите.

 

 

Публикувано на 19.12.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ разкри приемна в Перник с безплатна правна консултация за защита на интересите на перничани пред българските и европейските съдебни институции

АБВ България

Ивайло Калфин: Недопустим е начинът, по който се прави промяна на Закона за Валутния борд

АБВ България

Румен Петков, след завръщането си от Багдад: България трябва да има посланик в Ирак и да върне позициите си в държавата

АБВ България

Румен Петков: Липсата на конкретика в искането на главния прокурор до Конституционния съд го прави недопустимо и ерозира държавността

АБВ България

ПП АБВ ще сигнализира главния прокурор и председателя на ДАНС за бездействие на енергийното министерство


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни