Румен Петков връчи на кмета на йорданския град Зарка посланието от кмета за Плевен за побратимяването на двата града

Facebook Twitter

На 12 декември  Н. Пр. д-р Хасан Бармауи, почетен консул на Хашемитско Кралство Йордания в България, със съдействието на председателя на ПП АБВ Румен Петков, посети Медицинския университет в Плевен с ректор професор Славчо Томов и кмета на града Георг Спартански. На кмета д-р Бармауи връчи предложение за побратимяване между Плевен и град Зерка – вторият по големина град в Йордания с население 1.2 млн. жители и икономическа мощ, както и образователен център.

В продължение на тези взаимоотношения, Румен Петков е на визита в Йордания, където връчи на кмета на град Зaрка инж. Емад Ел Момини, в присъствието на всички членове на Общинския съвет в града, на председателя на партия „Послание“ Хасем Кашу и посланика на България в Кралство Йордания Н. Пр. Димитър Михайлов отговора на кмета на Плевен Георг Спартански, в който той изразява надежда, че на първата сесия след структурирането на Общинския съвет ще бъде взето съответното решение. Кметът на Зарка оцени това като голяма възможност за града и Йордания - да завоюва още по-добри позиции в България, а по този начин – и в Европа.

В срещата участва и Анастас Терзобалиев, съветник в ПП АБВ по отношенията с арабските страни. Посланикът на България в Кралство Йордания Н. Пр. Димитър Михайлов подкрепи категорично възможността Зарка и Плевен да се побратимят и оцени високо предложението на Румен Петков йордански студенти да се обучават в България и увери Общинския съвет и ръководството на общината, в лицето на кмета инж. Емад Ел Момини, че българското посолство ще съдейства с всички сили и средства за реализацията на икономически и туристически взаимоотношения, за представянето на Медицинския университет в Плевен както в Зарка, така и в Йордания като цяло. Перспективите, според посланика, са много добри. В заключение кметът инж. Емад Ел Момини връчи на Румен Петков и Анастас Терзобалиев специални грамоти за заслуги във взаимоотношенията между България и Кралство Йордания.  

Публикувано на 21.12.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Ивайло Калфин: Недопустим е начинът, по който се прави промяна на Закона за Валутния борд

АБВ България

Румен Петков, след завръщането си от Багдад: България трябва да има посланик в Ирак и да върне позициите си в държавата

АБВ България

Румен Петков: Липсата на конкретика в искането на главния прокурор до Конституционния съд го прави недопустимо и ерозира държавността

АБВ България

ПП АБВ ще сигнализира главния прокурор и председателя на ДАНС за бездействие на енергийното министерство

АБВ България

Любомира Ганчева: Това, което се случва в българската енергетика, е част от една война за нейното унищожаване


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни