Н. Пр. д-р Хасан Бармауи: Благодарение на ПП АБВ арабската общност в България има възможност да участва в политическия живот и да работи за развитието на страната

Facebook Twitter

Значението на ПП АБВ в политическия живот на България е голямо и за мен е изключително важно да изкажа дълбока благодарност за посещението на председателя Румен Петков в Йордания и ролята на партията за развитието на двустранните ни взаимоотношения. Това заяви на пресконференция в централата на ПП АБВ Н. Пр. д-р Хасан Бармауи, почетен консул на Хашемитско кралство Йордания у нас. Той подчерта, че АБВ е единствената партия у нас, която активно взаимодейства с представителите на арабската общност в България и която даде възможност на членовете й за участие в местните избори и да работят за развитието на страната ни.

Н. Пр. д-р Хасан Бармауи посочи, че отношенията между България и Кралство Йордания имат своите корени в миналото. Но от изключителна важност е взаимоотношенията днес да излязат отново на високо равнище в различните житейски и икономически направления.

"Консулството на Йордания в България съществува вече 17 години. Неговата роля за отваряне на врати за сътрудничество във всякакви аспекти. В Йордания има 3 000 йордански студенти, които учат в български висши училища. Те се отнасят с особен респект към България и са нейни добри посланици навсякъде в света“.

Почетният консул на Кралство Йордания подчерта важността на облекчаване на визовия режим между двете държави, което ще даде тласък и на туризма, и на икономиката, и на взаимоотношенията в образователен план.  

„Йордания не е рискова държава, в България има подписани всякакви сътрудничества. Има 10 града побратимявани за 20 години, това е знак, че трябва да се облекчи визовият режим. Надявам се да има в бъдеще директен полет между Аман и София. Надявам се това сътрудничество да има успех и резултати.

Н. Пр. д-р Хасан Бармауи коментира също, че България е вратата за Йордания към Европа за развитие на сътрудничество. И отправи покана към Младежката организация на АБВ за посещение в Йордания.

Публикувано на 27.12.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Ивайло Калфин: Недопустим е начинът, по който се прави промяна на Закона за Валутния борд

АБВ България

Румен Петков, след завръщането си от Багдад: България трябва да има посланик в Ирак и да върне позициите си в държавата

АБВ България

Румен Петков: Липсата на конкретика в искането на главния прокурор до Конституционния съд го прави недопустимо и ерозира държавността

АБВ България

ПП АБВ ще сигнализира главния прокурор и председателя на ДАНС за бездействие на енергийното министерство

АБВ България

Любомира Ганчева: Това, което се случва в българската енергетика, е част от една война за нейното унищожаване


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни