Петър Първанов: Обвиненията към управлението на Росица Янакиева са напълно безпочвени

Facebook Twitter

Председателят на областната структура на АБВ в Перник Петър Първанов коментира пред медиите, че обвиненията за водата в Перник към управлението на Росица Янакиева са напълно безпочвени. Като зам.-кмет тогава той каза, че е запознат с работата през тогавашния местен мандат в най-малки подробности.

"Като зам.-кмет от екипа на г-жа Янакиева съм в течение на нещата. Мога да ви кажа, че истината е следната. Г-жа Янакиева разработи целия воден цикъл, направи проектите, остойности ги, кандидатства в управляващия орган. В това число, включваща пречиствателната станция. Всичките тези 120 млн. само за град Перник.
Кореспонденцията, която водихме с управляващия орган беше доста активна. Имаха забележки по различни неща. Най-вече забележката беше довеждащата тръба през "Стомана". Накрая ни приеха водния цикъл, одобриха го и ни възложиха с писмо да проведем тръжните процедури за избор на изпълнител. Бяха проведени тръжни процедури, бяха избрани изпълнители. Всичко, което беше свършено от общината, беше направено. В последствие получихме от управляващия орган и писмо да сключим договори с тези фирми, но под условие, поради липса на пари. Липсата на пари беше продиктувана от ЕС бяха спрени всичките еврофинансирания при кабинета на Орешарски и договорите бяха под условие - като се осигури финансиране ще се изпълни. След падането на кабинета, следващият реши, че този воден цикъл няма да се финансира. Към днешна дата обвиненията са безпочвени. Всички тези неща граничат с безумието. Просто не знам откъде можеше да се измислят тези обвинения. Обикновено крадецът вика дръжте крадеца. В случая г-жа Янакиева си свърши работата доста добре. Тя беше един от най-успешните кметове в град Перник", подчерта Петър Първанов.

 

 

 

Публикувано на 02.01.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

Ивайло Калфин: Недопустим е начинът, по който се прави промяна на Закона за Валутния борд

АБВ България

Румен Петков, след завръщането си от Багдад: България трябва да има посланик в Ирак и да върне позициите си в държавата

АБВ България

Румен Петков: Липсата на конкретика в искането на главния прокурор до Конституционния съд го прави недопустимо и ерозира държавността

АБВ България

ПП АБВ ще сигнализира главния прокурор и председателя на ДАНС за бездействие на енергийното министерство

АБВ България

Любомира Ганчева: Това, което се случва в българската енергетика, е част от една война за нейното унищожаване


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни