Румен Петков: Идеята за ползване на НСО срещу заплащане, е следващата стъпка към деинституционализация на държавата

Facebook Twitter

НСО не може да бъде с търговски елемент. Така председателят на ПП АБВ Румен Петков коментира пред медиите идеите и предложенията за преструктуриране на Националната служба за охрана.

Недопустим подход е лицата, извън позициите президент, премиер, председател на НС, да си плащат за услугата. НСО не може да бъде с търговски елемент. Това не е частна охранителна копания. Има Закон за националната служба. Там е ясно, че главния секретар на МВР, шефа на БОП, на ДАНС и службата преценяват на базата на обективно събрана информация, открити източници, че лицето Х има нужда от охрана. За всеки, който по своя преценка се чувства заплашен, има охранителни фирми“.

Петков подчерта, че идеята за ползване на НСО срещу заплащане, е следващата стъпка към деинституционализация на държавата и това трябва да срещне категоричен отпор.

Публикувано на 14.01.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПОЗИЦИЯ НА АБВ: За празника 24 май и за нуждата от закони

АБВ България

Румен Петков: Борисов даде наши 20 милиона на братя Бобокови през декември 2018. Какво правим?

АБВ България

Румен Петков в Стара Загора: Предложението на ВМРО да се определи 24 май като ден на българската просвета, писменост и култура, а не на славянската, граничи с предателство

АБВ България

Мечтата на гражданина на Р България

АБВ България

ПП АБВ организира форум в Русе на тема „COVID-19 - в настоящето и въпросът за бъдещето“ с участието на лекари, представители на ОбС и администрация в дунавския град


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни