Румен Петков: „Булгаргаз“ нанесе много тежък удар на българската икономика и бит с провала си в преговорния процес с „Газпром експорт“

Facebook Twitter

Ръководството на "Булгаргаз" има външен произход, за нас става прекалено скъпо управлението му и министър-председателят трябва да вземе мерки. Това заяви пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков, който припомни, че партията многократно предупреждава, че „Турски поток“ на българска територия ще бъде провален и коментира, че държавата ни от това търпи огромни загуби и така е обслужен под чужд натиск интереса на Украйна. По този начин нещата не може и не бива да продължават, подчерта Петков.  

„Булгаргаз" нанесе много тежък удар на българската икономика и бит с провала си в преговорния процес с "Газпром експорт", заяви Петков и припомни, че ПП АБВ месеци наред настоява да се водят преговори за намаляване на цената с минимум 12%.

"Гордостта от 5% намаляване се дължи на транзитното трасе, а не на самата на цена на газта. Това ръководство на "Булгаргаз" води непублични процедури, включително към момента за първото тримесечие на 2020 г. утвърдената цена от КЕВР е 22 евро на мегават. "Булгаргаз" обслужва някого. Министър-председателят се изтъпани, че първата емисия на газовата борса са продадени 100 млн. кубика. Откъде ги взе и кой ги продаде. Ние многократно сме заявявали, че ръководството на "Булгаргаз" има външен произход. Участието на г-жа Бориславова в този процес е дълбоко вредно за икономиката и бита. Министър-председателят трябва да вземе мерки. По този начин нещата не бива да продължават, защото за нас става прекалено скъпо управлението на "Булгаргаз". То съсипва икономиката, то ще я направи неконкурентоспособна“.

Публикувано на 14.01.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

Ивайло Калфин: Недопустим е начинът, по който се прави промяна на Закона за Валутния борд

АБВ България

Румен Петков, след завръщането си от Багдад: България трябва да има посланик в Ирак и да върне позициите си в държавата

АБВ България

Румен Петков: Липсата на конкретика в искането на главния прокурор до Конституционния съд го прави недопустимо и ерозира държавността

АБВ България

ПП АБВ ще сигнализира главния прокурор и председателя на ДАНС за бездействие на енергийното министерство

АБВ България

Любомира Ганчева: Това, което се случва в българската енергетика, е част от една война за нейното унищожаване


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни