Борисов, разрастваш катастрофата в Перник!

Facebook Twitter

Десет Божи наказания, първото е за водата в реката, тя станала червена. В наши времена в Перник водата просто изчезна.

След като градът беше оставен без вода и има сериозна заплаха най-големият работодател да затвори врати и да остави 1500 семейства без работа, тази сутрин Перник осъмна с отровен от серен диоксид въздух. Дотолкова, че от регионалната инспекция по околната среда и водите препоръчаха деца, възрастни и хора с астма и сърдечно-съдови проблеми да не напускат домовете си. Като причина за поредното бедствие в Перник се изтъква безветрие, гъста мъгла и използване на твърдо гориво както в частни домове, така и в „Топлофикация Перник“ АД.

Дали има връзка, ние не знаем. Но още през изминалия октомври от ПП АБВ алармирахме, че пернишката Топлофикация, свързана с фирми на бизнесмена Христо Ковачки, иска да гори RDF, произведено от боклуци. Намерението предизвика протести и бързо беше ограничено. Поне официално. Преди три месеца настояхме МОСВ да гарантира, че новата инвестиция в „Топлофикация Перник“ АД няма да замърсява въздуха в града.

Видимо оставката на бившия министър Нено Димов не е вълшебната пръчка за излизане на Перник от екологичната, индустриалната и икономическа катастрофа. Отговорността трябва да се носи от общинската и областна управа, от министъра, но и от министър-председателя.

Остава ключов въпросът на какво основание трансгранично се внасят боклуци в страната ни и има ли такова правителствен ангажимент? Настояваме МОСВ и МС да отговорят публично!

Отровена река, нашествие от жаби, насекоми и болести, градушка, скакалци и тъмнина. Това е застигнало библейските ни предци заради непослушанието им. Ако приемем, че отровата и безводието вече са налице, в какъв вид ще се яви следващото ужасяващо бедствие за  перничани?

Публикувано на 15.01.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

III-ят футболен турнир "Спортът сплотява", иницииран от АБВ-Младежи, събра осем младежки отбора на водещи политически сили

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ настоява за икономическите досиета на приватизацията

АБВ България

Любомира Ганчева: По България е Зеления договор енергийното министерство работи на принципа „последният да изгаси крушката“

АБВ България

Иван Аспарухов: Процесът на децентрализация на местната власт е абсолютно замрял от години

АБВ България

Румен Петков: Народното събрание и правителството са видимо изчерпани и час по-скоро трябва да си отидат


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни