Румен Петков се срещна с временно управляващия посолството на Ирак в София Н. Пр. Мохамед Ал-Азауи

Facebook Twitter

Председателят на ПП АБВ Румен Петков и Анастас Терзобалиев, съветник на партията по отношенията с Близкия изток и арабските страни, се срещнаха с временно управляващия посолството на Ирак в София Н. Пр. Мохамед Ал-Азауи. Посланикът каза, че АБВ е първата политическа партия, с която се среща в България и изрази надежда, че това ще постави началото на съвместно сътрудничество в различни сфери и коментира, че страната ни представлява една от най-привлекателните дестинации за туризъм.

Динамичните събития в региона, довели до смърт и страдание за мнозина, бе също сред темите днес. Румен Петков коментира, че иракският народ незаслужено понася щети от една груба манипулация за наличие на химически оръжия на територията на Ирак, в резултат на което загинаха много невинни хора. Иракският народ трябва да бъде по подходящ начин  възмезден, добави той.

Петков бе категоричен, че взаимоотношенията и напрежението между САЩ и Иран не трябва да се решават на територията на Ирак, защото това е много лоша политическа практика. Проблемите в Близкия изток трябва да бъдат решавани с диалог и водещата роля на всяка една от държавите. Защото и влошаващата се ситуация в Либия, и в Сирия, в Иран и Ирак носи само напрежение, от което губи регионът, но и целият свят.   

В разговора с Мохамед Ал-Азауи председателят на АБВ заяви, че е крайно време народът на Ирак да вземе бъдещето си в свои ръце и иракските институции да решават проблемите на Ирак, това число, да управляват природните богатства на страната. Румен Петков изрази увереност, че отношенията между България и Ирак имат голямо бъдеще в сферата на обучение на иракски младежи в български университети, както и за възможността балнео –културен и исторически туризъм.

 

Публикувано на 15.01.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

III-ят футболен турнир "Спортът сплотява", иницииран от АБВ-Младежи, събра осем младежки отбора на водещи политически сили

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ настоява за икономическите досиета на приватизацията

АБВ България

Любомира Ганчева: По България е Зеления договор енергийното министерство работи на принципа „последният да изгаси крушката“

АБВ България

Иван Аспарухов: Процесът на децентрализация на местната власт е абсолютно замрял от години

АБВ България

Румен Петков: Народното събрание и правителството са видимо изчерпани и час по-скоро трябва да си отидат


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни