Любомира Ганчева: Проблемите в енергетиката у нас растат лавинообразно

Facebook Twitter

България няма нито един проект от обществен интерес за ЕС в областта на енергетиката, който да представи в ресорната комисия в ЕК. Това съобщи пред медиите зам.-председателят на ПП АБВ Любомира Ганчева. Тя уточни, че това се случва за първи път.

„Какво ще защитава България утре по време на заседанието на комисията по индустрия в ЕК, където ще се разглеждат проектите от общ интерес за ЕС в областта на енергетиката? Няма да защитим нито един проект, защото България за първи път няма нито един проект от областта на обществен интерес за ЕС в областта на енергетиката. От 151 проекта от 28 държави от всяка страна членка, България не успя да предложи нито един“. Ганчева коментира, че това е фрапиращ пример за липса на ноу-хау, умения и прогнозиране в областта на енергетиката.   

В контекста на стратегическите въпроси, които се отнасят до българската енергетика Ганчева коментира, че съобщението от Фонда за справедлив преход - че България ще получи 458 млн. лв за следващия програмен период. За сравнение тя посочи, че страната ни  получава близо 5 пъти по-малко от Полша, след като не успя да защити въглищния си сектор“, посочи още зам.-председателят на АБВ.

Това са примери, които показват пълната липса на умения за управление на сектор Енергетика, каза зам.-председателят на ПП АБВ и припомни, че за всички пробойни в сектора партията отправя предупреждения от години.

В този смисъл АБВ планира годишния си форум, посветен на енергетиката, през февруари, където фокусът ще е върху зелената енергия.

Публикувано на 21.01.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

III-ят футболен турнир "Спортът сплотява", иницииран от АБВ-Младежи, събра осем младежки отбора на водещи политически сили

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ настоява за икономическите досиета на приватизацията

АБВ България

Любомира Ганчева: По България е Зеления договор енергийното министерство работи на принципа „последният да изгаси крушката“

АБВ България

Иван Аспарухов: Процесът на децентрализация на местната власт е абсолютно замрял от години

АБВ България

Румен Петков: Народното събрание и правителството са видимо изчерпани и час по-скоро трябва да си отидат


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни