ПОЗИЦИЯ: Румен Петков за случая с хазарта

Facebook Twitter

Борисов подкрепи една идея на човек с твърде спорни политически изяви, като започнем от тараша по кръчмите, което не е работа на вицепремиер, като минем през грозното, цинично и брутално отношение към майките и децата с увреждания и стигнем до идеята да бъдат дадени 500 милиона на господин Васил Божков.

Защо дадени 500 милиона? Защото закононарушението, конституционното нарушение, е очевидно и за не най-вещия юрист.

  • На първо място, основателно е притеснението дали със законопроекта не се налага монопол  в полза на Държавния тотализатор и дали това не представлява нарушаване на чл.18, ал.4 от Конституцията.
  • Второ: Изложените мотиви и приложената оценка на въздействието будят искрено недоумение. На първо място  механичният сбор на многомилионни  годишни печалби е чиста проба празнодумие.
  • Трето: Евентуалните обезщетения и  неустойки дължими на разпространители, доставчици, рекламни контрагенти и други, които ще бъдат претендирани от Българската държава могат да достигнат десетки милиони.

И няма никакво съмнение, че Васил Божков ще осъди държавата и ние ще му платим около 500 милиона лева. Като, разбира се, след това тогавашното правителство ще бъде принудено да му върне лиценза. Т. е., грубия популизъм на Борисов и на Симеонов ще го платим ние българите.

А въпросът не е на „Левски“ или на ЦСКА, или на „Лудогорец“. Въпросът е на нас българите и ние трябва да кажем СТИГА НА БЕЗЗАКОНИЕТО, СТИГА НА БЕЗУМИЕТО, КОЕТО ЗАПЛАЩАМЕ ВСИЧКИ.

Борисов посегна на оръжейния бизнес на държавата. А сега посяга на конституцията. Утре ще посегне на всички нас. Защото сега се ограничава само до отделни граждани. Но услугата, която прави на Васил Божков с безумието, за което става дума, е несравнима с всичките му досегашни антидържавни действия. Да искаш бедният ти народ, който ти си докарал до просешка тояга, да плати 500 милиона заради несретните ти мисли, е нещо, което ние трябва да отхвърлим по един много ясен и много категоричен начин.  

Публикувано на 22.01.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

III-ят футболен турнир "Спортът сплотява", иницииран от АБВ-Младежи, събра осем младежки отбора на водещи политически сили

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ настоява за икономическите досиета на приватизацията

АБВ България

Любомира Ганчева: По България е Зеления договор енергийното министерство работи на принципа „последният да изгаси крушката“

АБВ България

Иван Аспарухов: Процесът на децентрализация на местната власт е абсолютно замрял от години

АБВ България

Румен Петков: Народното събрание и правителството са видимо изчерпани и час по-скоро трябва да си отидат


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни