Патриотичен грабеж от българския народ, BILLо то и чрез Българската армия

Facebook Twitter

Апогеят на патриотичния размах в МО за 2019 година е обявената обществена поръчка за обувки на българските бойци за близо 4.5 милиона – аксесоари, на които биха завидели и благоверните на британските престолонаследници. Според качената в Агенцията за обществените поръчки документация по откритата процедура, прогнозната сума за обувките на нашите воини е в размер на 4 439 166 лева, предназначена за 20 144 чифта военни кубинки – зимни и летни. Така на боец, по патриотичному финансово услужливо, се падат по два чифта – зимни и летни обувки, всеки по 220 лева, без ДДС.   

Самолетите L-39, за което ние сигнализирахме прокуратурата, са възложени за ремонт на фирма, която не разполага нито с документацията, нито с техниката. Фирма, която писмено обяви публично, че няма да може да изпълни в цялост поръчката, за което ние предупредихме, преди тя да бъде възложена. И независимо от това, не се търси отговорност от никого.

Обявихме процедура за закупуване на тренировъчни самолети Злин, за които специалистите казват, че са по-скоро акробатични (добре е да видим колко катастрофи са направени с тези самолети в Европа за последните няколко години). Ние разполагаме с тренировъчни самолети с много по-високо качество и сигурност – Пилатус. За които не се грижим, за да можем да закупим други и да пропилеем едни милиони държавна пара, без сигурност за нашите пилоти.

Възложен ремонт на самолета Ан-30, който без съмнение е необходим. Самолет, с който се извършват много специфични, необходими за отбранителната сигурност на страната, действия. Самолетът отново ще се възложи в Украйна и като че ли отново се възлага през конкретен човек, обслужващ нечии портмонета.

И процедурата за закупуване на летателна техника за наблюдение. Процедура, в която са поканени за участие 24 компании, 20-ина от които нямат никакво отношение към производството на такъв тип техника. Очевидно е, че най-вероятно процедурата ще приключи с възлагане към „Терем“, които пък от своя страна ще превъзложат на една друга, доста спорна в отношенията си с българската авиация, „Елбит системс“.

А двата милиарда, които България даде за самолетите L-39 и които само Бог знае кога ще получим, са едно сериозно основание да размножим фланелки с надписа „Аз вярвам, че този човек може да ни остави жадни“.

Борисов продължава да не взема мерки към безчинстването в Министерството на отбраната. Което оставя привкуса на съучастничество, на общо портмоне или на пълна незаинтересованост към отбранителните действия на нашите ВВС. Невземането на мерки прави министър-председателя съучастник с човека от BILLA.

Публикувано на 23.01.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

III-ят футболен турнир "Спортът сплотява", иницииран от АБВ-Младежи, събра осем младежки отбора на водещи политически сили

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ настоява за икономическите досиета на приватизацията

АБВ България

Любомира Ганчева: По България е Зеления договор енергийното министерство работи на принципа „последният да изгаси крушката“

АБВ България

Иван Аспарухов: Процесът на децентрализация на местната власт е абсолютно замрял от години

АБВ България

Румен Петков: Народното събрание и правителството са видимо изчерпани и час по-скоро трябва да си отидат


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни