Румен Петков се срещна в Багдад с председателя на партията за национален диалог „Ал-хиуар Ал-уатани д-р Салех Ал-Мотлег

Facebook Twitter

Председателят на ПП АБВ Румен Петков и Анастас Терзобалиев, съветник в ПП АБВ по отношенията с Близкия изток и арабските страни, се срещнаха в Багдад с председателя на партията за национален диалог „Ал-хиуар Ал-уатани д-р Салех Ал-Мотлег, който е и бивш вицепремиер на държавата.

В рамките на срещата д-р Ал-Мотлег специално благодари за това, че голямата част от днешният иракски научен потенциал е формиран в София от хилядите млади иракчани, които са получили висшето си образование и докторски степени в нашата страна. Подчерта признанието си за това, че в труден за Ирак момент председателят на ПП АБВ Румен Петков е на посещение в Ирак с конкретни предложения за обучение на иракски младежи в българските ВУЗ-ове, за възстановяване на икономическите връзки и доставки на хранителни стоки, минерална вода и безалкохолни напитки, подкрепа за иракската енергетика с потенциала, който сме градили и който сме реализирали и в Ирак, подкрепа на селското стопанство на Ирак чрез технологии и внос на селскостопански продукти и, разбира се, научен обмен. Д-р Ал-Мотлег благодари също за приятелското отношение на България към Ирак и за това, че партия АБВ поставя основите за сериозно междупартийно отношение. Той изрази готовност да подкрепи идеи на Алтернатива за българско възраждане за провеждане на бизнесфоруми, в това число, и за туристически обмен. Д-р Ал-Мотлег изрази благодарност за възможностите, които България може да предложи за възстановяване на иракчани, пострадали във вътрешните конфликти през последното десетилетие. Той е гостувал и преди в нашата страна и заяви готовност да ни посети отново.

В края на разговора Румен Петков подчерта, че приятелите се отзовават на нуждата от подкрепа тогава, когато е най-трудно. Той изрази убеждение, че Ирак ще се стабилизира и тогава отново ще има голям приток на интереси. „Днес ние сме тук, за да ви подкрепим в труден за вас момент“, каза още Петков.

 

Публикувано на 26.01.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

III-ят футболен турнир "Спортът сплотява", иницииран от АБВ-Младежи, събра осем младежки отбора на водещи политически сили

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ настоява за икономическите досиета на приватизацията

АБВ България

Любомира Ганчева: По България е Зеления договор енергийното министерство работи на принципа „последният да изгаси крушката“

АБВ България

Иван Аспарухов: Процесът на децентрализация на местната власт е абсолютно замрял от години

АБВ България

Румен Петков: Народното събрание и правителството са видимо изчерпани и час по-скоро трябва да си отидат


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни