Румен Петков по bTV: С действията си Гешев издигна Радев за втори президентски мандат

Facebook Twitter

Главният прокурор е направил „много тънък маньовър“, с който „издигна Румен Радев за втори мандат“, смята Румен Петков. Председателят на ПП АБВ коментира в студиото на „Тази сутрин“ засилващото се напрежение между Обвинител №1 и президента Румен Радев.

„Да се разхвърлят срс-та е просташко“, заяви Петков по повод изпратените от прокуратурата записи, на които се предполага, че са записани разговори между командващия на ВВС ген.-майор Цанко Стойков и президента Радев.

Предишният път, когато Цветан Цветанов „разхвърля“ срс-та в парламента, България беше осъдена, припомни бившият вътрешен министър. Според него е важно да се каже за какво се разследва ген.-майор Стойков, защото остава впечатление, че е бил подслушван само за да бъде записан Радев.

Самият Петков разкри, че в миналото също е сигнализирал срещу настоящия началник на ВВС за „нелегален ремонт на самолети“. Сегашният вътрешен министър Младен Маринов е професионалист и не би ползвал безотговорно специални разузнавателни средства, така че трябва да се види коя от другите институции с право да употребяват такава техника е осъществила подслушването, смята Румен Петков. Политикът коментира и случващото се с бизнесмена Васил Божков през последните дни и специализираната акция в негови офиси и къщи. „Съветвам господин Божков да се върне в България“, заяви Петков и допълни, че „може да има основания да се страхува (за живота си)“, но „не се прави така, когато имаш обвинение“.

Тази сряда бе издадена европейска заповед за издирване на бизнесмена, а пред bTV той заяви, че не е в България, а в друга държава на Балканите.

Друго много важно нещо в случая с Комисията по хазарта е „да се изчистят отговорностите“, смята Петков. „Твърденията, че някой може да управлява Комисията по хазарта през главата на министъра на фин са несъстоятелни“, каза лидерът на АБВ, според когото „ако той е дал тази възможност (за двоен стандарт при таксуването на лотариите), главният прокурор трябва да влезе в кабинета на финансовия министър с камерите“.

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Публикувано на 30.01.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

III-ят футболен турнир "Спортът сплотява", иницииран от АБВ-Младежи, събра осем младежки отбора на водещи политически сили

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ настоява за икономическите досиета на приватизацията

АБВ България

Любомира Ганчева: По България е Зеления договор енергийното министерство работи на принципа „последният да изгаси крушката“

АБВ България

Иван Аспарухов: Процесът на децентрализация на местната власт е абсолютно замрял от години

АБВ България

Румен Петков: Народното събрание и правителството са видимо изчерпани и час по-скоро трябва да си отидат


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни