АБВ-София се присъедини към протест в подкрепа на въвеждането на машинно гласуване

Facebook Twitter

АБВ - София се присъедини, след отправена покана от страна на ПП МИР, към протест в подкрепа на въвеждането на машинно гласуване на предстоящите избори за народни представители.

По време на събитието лидерът на столичната формация на АБВ Христо Колев подчерта, че настояването за въвеждане на машинно гласуване е на ПП АБВ от години.

„Държим на тази форма на граждански вот, затова се отзовахме на поканата за включване в протеста. Ние от АБВ изпратихме запитване до Министерски съвет и поискахме информация по реда на ЗДОИ, а именно:

Какви действия и обезпечителни мерки се взимат за въвеждане на машинното гласуване, както и какъв е точният размер на отпуснатите средства по осигуряване на мишините в страна“.

Колев обясни, че до момента адекватен отговор няма - от Министерски съвет препращат питането към ЦИК - по компетентност, а от там отговарят, че размерът на средствата ще бъде определен с план-сметка за 2021 г., приета с постановление на МС след съгласуване с ЦИК.

„Това ни кара да си мислим, че съзнателно се цели невъвеждането на машинното гласуване - отново. Оправданието на управляващите ще е следното: Не ни стигна времето. Отново. Именно затова, защото процедурата по осигуряване и въвеждане на гласуването с машини не е бърза, трябва незабавно да се задейства. В закона е разписано машинното гласуване и ние настояваме то да бъде въведено. Същото е стъпка в правилната посока към прозрачни и честни избори“.

ПП АБВ ще инициира среща с партиите, представени в ЦИК по темата.

ДОКУМЕНТ 1

ДОКУМЕНТ 2

ДОКУМЕНТ 3

Публикувано на 01.02.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

III-ят футболен турнир "Спортът сплотява", иницииран от АБВ-Младежи, събра осем младежки отбора на водещи политически сили

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ настоява за икономическите досиета на приватизацията

АБВ България

Любомира Ганчева: По България е Зеления договор енергийното министерство работи на принципа „последният да изгаси крушката“

АБВ България

Иван Аспарухов: Процесът на децентрализация на местната власт е абсолютно замрял от години

АБВ България

Румен Петков: Народното събрание и правителството са видимо изчерпани и час по-скоро трябва да си отидат


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни