Любомира Ганчева: ПП АБВ планира четвърти поред енергиен форум „България и зеленият договор – енергетика и климатични изменения и политики. Екип 2020“

Facebook Twitter

ПП АБВ планира четвърти поред, традиционен вече, енергиен форум на 16 февруари с участието на експерти, представители на дипломатическия корпус, неправителствени организации, покани са отправени и към всички политически сили. Това съобщи пред медиите зам.-председателят на партията Любомира Ганчева.

„За нас от ПП АБВ енергетиката винаги е била структуроопределящ отрасъл. Ние последователно и трайно във времето сме защитавали интереса на страната ни от гледна точка на енергетиката. Тази година за пореден четвърти път ще организираме международен енергиен форум. Досега сме разглеждали основните предизвикателства пред енергетиката. Коментирали сме енергийната сигурност и независимост. Миналата година форумът ни беше посветен на АЕЦ „Белене“. Във фокус тази година е изборът на стратегически инвеститор в „Белене“. Макар и да звучи самонадеяно вярваме, че с този четвърти международен енергиен форум отново ще поведем начина, по който ще се развива енергетиката в България за предстоящата година. Тази година е изключително важна за начина, по който ще се развива енергетиката България за следващите десетилетия“.

Форумът ще е под наслов „България и зеленият договор – енергетика и климатични изменения и политики. Екип 2020“.

Ганчева подчерта, че климатичните изменения и европейската политика за справяне с тях готвят за България структуроопределящи промени, които ще засегнат всички сектори и допълни, че енергетиката именно е този отрасъл, който може да даде работещите и реалните решения за страната.

„Вярваме, че е изключително важно Екип 2020 да започне своята работа днес, да събере на едно място всички хора с експертиза, с мнение, със знание, с позиция, за да сме подготвени за предизвикателствата пред България и за това по какъв път трябва да се подходи“.

Пред медиите Любомира Ганчева припомни, че според Евростат, един от трима българи не са в състояние  да платят сметките си за отопление. Това до голяма степен е дължи на високите цени на природен газ за бита.

„От няколко месеца от АБВ настояваме "Булгаргаз" ЕАД да постигне поне 15% намаляване на цената на природен газ по дългосрочния си договор с "Газпром Експорт". Всеки ден забава е не само пример за управленска немощ, но и загуба на близо 200 милиона лева на годишна база“.
 

Публикувано на 04.02.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

III-ят футболен турнир "Спортът сплотява", иницииран от АБВ-Младежи, събра осем младежки отбора на водещи политически сили

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ настоява за икономическите досиета на приватизацията

АБВ България

Любомира Ганчева: По България е Зеления договор енергийното министерство работи на принципа „последният да изгаси крушката“

АБВ България

Иван Аспарухов: Процесът на децентрализация на местната власт е абсолютно замрял от години

АБВ България

Румен Петков: Народното събрание и правителството са видимо изчерпани и час по-скоро трябва да си отидат


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни