Румен Петков: ПП АБВ настоява за незабавно стартиране на обществена поръчка, която да обезпечи машинното гласуване

Facebook Twitter

ПП АБВ настоява за незабавно стартиране на обществена поръчка, която да обезпечи машинното гласуване, заяви пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков. Тази поръчка трябва да гарантира публичност на процеса, избор на добрия изпълнител и на такъв, който ще ни предостави около 10 хил. машини.

Петков подчерта, че възможността за машинен вот гарантира демократичния характер на изборите и демократичните процеси в България.

„Гордеем се с това, че бяхме инициатори на машинното гласуване преди повече от пет години. Гордеем се с това, че отстояхме тази теза и като всички нормални българи сме отвратени от това, че вече четири пъти правителствата отлагат въвеждането на машинното гласуване така, както е предвидено в закона. Винаги с един неразбираем за нас европейците аргумент - да, има закон, с който трябва да въведем стопроцентовото гласуване в секциите, но няма време да изпълним закона. Какво ни отговаря ЦИК, която всъщност ни е написала как няма да изпълни закона за въвеждане на машинното гласуване. Ние сме отправили писмо до Томислав Дончев, с което го молим да ни информира за действията на администрацията на Министерски съвет. Оттам ни отговориха, че ще ни отговори ЦИК. И ЦИК ни отговори. Отговорът на ЦИК ясно казва, че това правителство и ГЕРБ нямат никакво намерение да реализират машинното гласуване“, каза още Петков и коментира, че машинният вот ще възпрепятства невалидните бюлетини.

 

Публикувано на 04.02.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

III-ят футболен турнир "Спортът сплотява", иницииран от АБВ-Младежи, събра осем младежки отбора на водещи политически сили

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ настоява за икономическите досиета на приватизацията

АБВ България

Любомира Ганчева: По България е Зеления договор енергийното министерство работи на принципа „последният да изгаси крушката“

АБВ България

Иван Аспарухов: Процесът на децентрализация на местната власт е абсолютно замрял от години

АБВ България

Румен Петков: Народното събрание и правителството са видимо изчерпани и час по-скоро трябва да си отидат


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни