АБВ-София и ПП МИР се събраха на протест в подкрепа на въвеждането на машинно гласуване

Facebook Twitter

АБВ-София и ПП МИР се събраха на протест в подкрепа на въвеждането на машинно гласуване на предстоящите избори за народни представители. По време на събитието участниците демонстрираха пред гражданите технологията на машинния вот.

Пред медиите председателят на АБВ-София Христо Колев заяви, че партията се присъединява към протеста, тъй като именно АБВ е политическата сила вносител на законопроекта за въвеждан на машинен вот през 2016 година.

„Въвеждането на машинно гласуване е стъпка в правилната посока към по-честни и прозрачни избори. Настояваме за незабавното задействане на процедурата, заради необходимостта от технологично време, за да бъде възможна системата в срок. Сега е моментът това да се случи. А не през 2021 година, когато дойде време за избори, да ни бъде обяснено, че нещо се е случило и времето не е стигнало. Искаме изборите да бъдат истински и честни и затова няма да отстъпим от тази своя позиция“.

Председателят на ПП АБВ Румен Петков припомни, че въвеждането на машинно гласуване се отлага четири пъти, което показва липса на каквото и да било намерение това да се случи. И посочи, че на въпрос от АБВ към ЦИК се отговаря, че Комисията очаква целеви средства през 2021 година. Тъй като това е много тежка обществена поръчка, ситуацията ще се повтори отново.

На 13 февруари ПП АБВ организира дискусия по темата за въвеждане на машинно гласуване, на която покана е отправена към всички политически сили.

„Това не е парламентарна или извънпарламентарна кауза. За мен е много важно да се отзоват на поканата. Това е кауза на честните граждани в българското общество, които искат резултатът от изборите да бъде такъв, какъвто е, а не такъв, какъвто го пише Бойко Борисов“, заяви Петков.  

Публикувано на 05.02.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ входира сигнал до главния прокурор относно действията на НОЩ и правителството за справяне с пандемията COVID-19

АБВ България

ПП АБВ организира митинг-протест под наслов "ДЕ Е БЪЛГАРИЯ"

АБВ България

Любомира Ганчева пред медиите в Крим: При гласуването на промени в Конституцията, в Крим цари празнична атмосфера и хората отиват да направят своя избор с усмивка

АБВ България

Владимир Маринов, заместник-кмет на община „Родопи” и заместник-председател на ПП АБВ: Щетите, които пандемията нанесе ще се отразят на общинските бюджети

АБВ България

За кой ли път… не е по Стефан Диомов


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни