АБВ-София и ПП МИР се събраха на протест в подкрепа на въвеждането на машинно гласуване

Facebook Twitter

АБВ-София и ПП МИР се събраха на протест в подкрепа на въвеждането на машинно гласуване на предстоящите избори за народни представители. По време на събитието участниците демонстрираха пред гражданите технологията на машинния вот.

Пред медиите председателят на АБВ-София Христо Колев заяви, че партията се присъединява към протеста, тъй като именно АБВ е политическата сила вносител на законопроекта за въвеждан на машинен вот през 2016 година.

„Въвеждането на машинно гласуване е стъпка в правилната посока към по-честни и прозрачни избори. Настояваме за незабавното задействане на процедурата, заради необходимостта от технологично време, за да бъде възможна системата в срок. Сега е моментът това да се случи. А не през 2021 година, когато дойде време за избори, да ни бъде обяснено, че нещо се е случило и времето не е стигнало. Искаме изборите да бъдат истински и честни и затова няма да отстъпим от тази своя позиция“.

Председателят на ПП АБВ Румен Петков припомни, че въвеждането на машинно гласуване се отлага четири пъти, което показва липса на каквото и да било намерение това да се случи. И посочи, че на въпрос от АБВ към ЦИК се отговаря, че Комисията очаква целеви средства през 2021 година. Тъй като това е много тежка обществена поръчка, ситуацията ще се повтори отново.

На 13 февруари ПП АБВ организира дискусия по темата за въвеждане на машинно гласуване, на която покана е отправена към всички политически сили.

„Това не е парламентарна или извънпарламентарна кауза. За мен е много важно да се отзоват на поканата. Това е кауза на честните граждани в българското общество, които искат резултатът от изборите да бъде такъв, какъвто е, а не такъв, какъвто го пише Бойко Борисов“, заяви Петков.  

Публикувано на 05.02.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

III-ят футболен турнир "Спортът сплотява", иницииран от АБВ-Младежи, събра осем младежки отбора на водещи политически сили

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ настоява за икономическите досиета на приватизацията

АБВ България

Любомира Ганчева: По България е Зеления договор енергийното министерство работи на принципа „последният да изгаси крушката“

АБВ България

Иван Аспарухов: Процесът на децентрализация на местната власт е абсолютно замрял от години

АБВ България

Румен Петков: Народното събрание и правителството са видимо изчерпани и час по-скоро трябва да си отидат


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни