Представители на АБВ и Национален съюз „Единение“ проведоха литийно шествие по повод 140-та годишнина от освобождението на София

Facebook Twitter

Столичната градска организация на АБВ,  АБВ - Младежи и представители на  Национален съюз „Единение“ проведоха литийно шествие по повод 140-та годишнина от освобождението на София. Събитието, на което присъстваха председателят на АБВ Константин Проданов и членът на ИБ на партията Румен Петков, бе предшествано от молебен и беседа в черквата „Св. ап. Андрей Първозвани“. Те бяха посветени на паметта на героите, участвали в офанзивата за  извоюването на свободата на града, а в последствие и на България, през далечната 1878 година.

Литийното шествие завърши пред Паметника на опълченците в градинката до православния храм „Св. Николай Софийски“. Там бе проведена тържествена церемония по поднасяне на венци и цветя. Граждани, облечени в традиционни за отминалата епоха военни и опълченски униформи и въоръжение, отдадоха почетен караул пред монумента. Бяха изложени реплики на бойни знамена, сред които и на Самарското знаме.

Публикувано на 04.01.2018 г.    

Последни публикации

АБВ България

Проф. Боян Дуранкев: Да бъде честит нашият най-български и най-духовен празник – 24 май, денят на тържеството на българската култура и живото слово!

АБВ България

В село Средец „Коалиция за България“ изпълни обещание, дадено само преди седмица

АБВ България

Пламена Заячка е в Благоевград на 24 май

АБВ България

В деня на най-големия празник на българския дух „Коалиция за България“ инициира създаване на Организация на държавите, които ползват кирилица

АБВ България

Румен Петков бе официален гост на гала концерта в Плевен на Третия национален конкурс с международно участие за млади оперни певци „Гена Димитрова”


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни