Георги Илчев: Разочарование. Това е оценката на АБВ-Пловдив за 100-те дни работа на кмета Здравко Димитров и новия Общински съвет

Facebook Twitter

Разочарование. Това е оценката на пловдивската структура на ПП АБВ за 100-те дни работа на кмета Здравко Димитров и новия Общински съвет. Това заяви пред медиите лидерът на АБВ-Пловдив Георги Илчев, който обясни, че слабата оценка за дейността на новия градоначалник идва преди всичко от темпа, с който Димитров е стартирал управлението на града – темп, който не отива на един спортист.

Илчев посочи, че първите месеци на Димитров не водят към разкриване на нарушенията на предишното общинско управление, не са станали ясни причините за забавеното развитие на града, а приетият от местния парламент бюджет не вещае ускорено икономическо развитие. „Много приказки „ще“ и десетки сигурни спрени реализации“, коментира Илчев. Той даде за това три примера – блокираните и неосъществени ремонти на Коматевско и Кукленско шосе, спирането на ключовия проект „Модър – Царевец“ след 13 години протакане и минимум три старта, както и нулевото финансиране за удължаването на бул. „Македония“ в район „Южен“. Около 30 милиона лева са договорени, но неразплатени в община Пловдив, а поне 50 милиона са необходими за одобрени и планирани проекти, които обаче не могат да се реализират, сочи информацията на ПП АБВ.

АБВ-Пловдив настоява кметът Здравко Димитров лично да убеди пловдивчани за нуждата от нова кредитна линия за града. При разпределението на излишъка от Министерски съвет Пловдив не получи нито лев, а това е оценка на състоянието на града и качеството на местната власт, коментира Георги Илчев.

Председателят на ПП АБВ Румен Петков посочи, че най-големият провал на предишното управление на Пловдив е транспортният проект на града и конкретно съсипването на електротранспорта. Възстановяването на тролейбусния транспорт е жизнено важно за Пловдив, посочи Петков и призова кмета Здравко Димитров да оповести виждането си по темата и мерките, които смята да предприеме. Ако електротранспортът не се възстанови, Пловдив ще продължи да бъде недобро място за живеене, подчерта Румен Петков.

Той призова Здравко Димитров да оповести какво става с парите за домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата, тъй като в противен случай ще се превърне в съучастник на Иван Тотев.

 

Публикувано на 06.02.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПОЗИЦИЯ НА ПП АБВ: България незабавно да отмени договора за F-16 и да насочи 2.5 млрд. за справяне с кризата

АБВ България

АБВ-Младежи, с отворено писмо до институции на ЕС, призовават за деполитизиране на пандемията и солидарност, вместо санкции. Канят други младежки организации да се присъединят

АБВ България

Румен Петков дари на Светия синод писмо, подписано преди повече от век и половина от екзарх Йосиф

АБВ България

ПП АБВ с писма до държавните институции с призив за солидарност

АБВ България

ПОЗИЦИЯ – ПП АБВ с призив за солидарност в дните на криза


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни