Румен Петков: Ако битката с корупцията на държавния секретар на САЩ е свита до някакво районно съдийче, това означава, че България няма никакви проблеми с корупцията

Facebook Twitter

Като обида за България определи председателят на ПП АБВ Румен Петков събитията от последните дни около действията на държавният секретар на САЩ, който обяви името на българина със забрана да влиза в САЩ заради съмнения в корупция. Когато ти пращат надзорник, който с такава лекота вършее из институциите, означава просто, че държава липсва, коментира пред медиите в Пловдив Петков.

„Часове, преди да обявят името, аз прогнозирах публично, че САЩ ще посочат като нежелан в държавата си си някой треторазряден функционер. Това излага САЩ. Впечатленията, които бяха създадени, бяха много по-различни. Ако битката с корупцията на държавния секретар на САЩ е свита до някакво районно съдийче, това означава много висока оценка за нашето правителство, означава, че България няма никакви проблеми с корупцията. Другото обяснение е, че тежките, видими за обществото проблеми държавният секретар не ги е чул, защото в това време са му шумолели 2.5 милиарда, които са паднали на празна строителна площадка за завод, от който някога ще си вземем самолетите. Това е обидно за България. Когато ти пращат надзорник, който с такава лекота вършее из институциите, означава просто, че държава липсва“, каза Румен Петков.

Публикувано на 06.02.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

Честит рожден ден на Народната библиотека „Св.св Кирил и Методий“

АБВ България

КУЛТУРЕН КЛУБ АБВ представи поетесата Надежда Захариева

АБВ България

Д-р Пламена Заячка участва в международна младежка среща, организирана от Куба

АБВ България

Владимир Маринов по ЕВРОКОМ: Ако затваряме цели сектори с лекота, защо не го направихме преди месец?

АБВ България

Проф. Любомир Халачев: Приказката за трите прасенца или как се борихме с мишата популация


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни