Румен Петков: Народното събрание и правителството са видимо изчерпани и час по-скоро трябва да си отидат

Facebook Twitter

Народното събрание и правителството са видимо изчерпани и час по-скоро трябва да си отидат. Това заяви на пресконференция след заседание на Националния съвет на ПП АВБ председателят Румен Петков. Той коментира, че последните месеци са белязани с натрупване на проблеми, скандали и отровена атмосфера на национално ниво и налице са език на омраза и непоносимост между институциите и представляващите ги личности.

„Онзи ден на заседанието на кабинета отношението на министър-председателя към „тъпанджията“ бе повече от унизително. Ако този човек има лице, съзнание на човек, който има роднини и близки, трябваше да напусне още в сряда. За съжаление това стана в присъствието в съвета на министрите. Тези хора още веднъж показаха, че Борисов като им каже: „Скачайте“, те не питат: „Защо?“, а „Колко?“. Това са хора без достойнство и себеуважение. Това е институционализмът в България по време на правителствата на Борисов. Абсолютно отровена атмосфера, грозен език, език, който насажда нетърпимост. Трябва да си дадем сметка, че който се прави на учуден, че децата ни се бият всеки ден в училище, трябва да си даде сметка какво прави на датата Х, като гласуваме. Трябва да разбираме, че така градим за бъдещето си. Колкото повече бавим извънредните избори, толкова по-зле за държавата“.

Петков подчерта, че държавното управление излага България, излага институциите в България първо пред българските граждани и пред нашите партньори.  

Публикувано на 22.02.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

Емил Кало: Управленска немощ в условия на криза поражда само хаос и паника

АБВ България

ПП АБВ с конкретни въпроси към премиера за водата на Перник

АБВ България

ПП АБВ предупреждава за тежки социални и икономически последици, вследствие на заявените от правителството икономически планове

АБВ България

ПОЗИЦИЯ НА ПП АБВ относно справяне със социално-икономическата криза, породена от коронавирус в Република България

АБВ България

Румен Петков: Със сформирането на Медицинския съвет Борисов руши доверието в дни на световна криза


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни