Румен Петков: ПП АБВ настоява за икономическите досиета на приватизацията

Facebook Twitter

ПП АБВ настоява за икономическите досиета на приватизацията. Това заяви на пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков. Той даде положителна оценка на инициативата на главния прокурор за ревизия на приватизационните дейности на Прехода, но подчерта, че тя трябва да даде отговори на няколко основни въпроса - предприятията, които бяха приватизирани, какви инвестиционни ангажименти имаха за реализация, как те са изпълнени и колко от тези предприятия вече не съществуват.

„Ние сме възложили на нашите областни лидери да изпращат на вниманието на прокуратурата и агенцията сигнали за такъв тип предприятия. Настояваме от години и президентът Първанов беше автор на идеята за отваряне на икономическите досиета. Ние настояваме в този преглед, който ще бъде направен, да се види срещу конкретни приватизационни сделки имало ли е ключови структури в страната, които са депозирали пред правителството отрицателно становище. Например, имало ли е приватизационни сделки, за които Националната служба за сигурност е внасяла позиция, че тази приватизация ще бъде вредна за обществото и сигурността ни. В резултат на закритите предприятия, какви пазари сме загубили. Това не е въпрос, на който може да даде отговор прокуратурата, но е въпрос, на който трябва да се търсят отговори. В крайна сметка, какво е влиянието върху демографията на проведеното по този начин приватизационно мероприятие. Обезлюдяването на различните региони. Въпросът е прекалено комплексен, даваме си ясна сметка, че той не може да бъде обект само на прокуратурата“.

Въпрос който също трябва да намери отговор е има ли приватизационни досиета, които просто са изчезнали. Например на Българска гражданска авиация „Балкан“, посочи Петков и изрази надежда, че тема от такъв голям обществен интерес няма да бъде отново оставена встрани.

Публикувано на 22.02.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

Емил Кало: Управленска немощ в условия на криза поражда само хаос и паника

АБВ България

ПП АБВ с конкретни въпроси към премиера за водата на Перник

АБВ България

ПП АБВ предупреждава за тежки социални и икономически последици, вследствие на заявените от правителството икономически планове

АБВ България

ПОЗИЦИЯ НА ПП АБВ относно справяне със социално-икономическата криза, породена от коронавирус в Република България

АБВ България

Румен Петков: Със сформирането на Медицинския съвет Борисов руши доверието в дни на световна криза


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни