III-ят футболен турнир "Спортът сплотява", иницииран от АБВ-Младежи, събра осем младежки отбора на водещи политически сили

Facebook Twitter

Осем младежки отбора на водещи политически сили събра в Дома на футбола в Национална футболна база „Бояна” III-ят футболен турнир "Спортът сплотява". Това е най-голямото младежко междупартийно спортно мероприятие, организирано по инициатива на АБВ-Младежи в партньорство с Българския футболен съюз. Събитието се провежда под наслов „Живей, спортувай, не бъди пасивен“ и цели да насърчи младите хора към активен и здравословен начин на живот. То бе уважено от президента Георги Първанов, председателя на ПП АБВ Румен Петков, лидерът на БСП-София Калоян Паргов, народния представител от БСП Александър Паунов, легендата на ЦСКА Пламен Марков, Михаил Касабов - ИД президент на БФС.


Инициативата е част от кампанията на АБВ-Младежи „Оставам в България” и има за цел да подобри климата и създаде атмосфера, в която младите хора да поискат да останат в България. Стимулирането на междупартийния диалог по национално значими теми, каквато е насърчаването на здравословния начин на живот сред младите хора, би способствало за смяна на модела и мисленето, че политиката е противопоставяне на всяка цена. Каузата е надпартийна и получи широка обществена подкрепа чрез подписването на Харта за борба с езика на омразата от съответните организации през февруари 2018 година.

III футболен турнир "Спортът сплотява" тази година събра младежките формации на АБВ, БСП, ДПС, ВМРО, МДБГ, МИР, Движение 21 и ЕЛМА. Преди да започне надпреварата всички отбори получиха плакетите на АБВ-Младежи, като символ на това, че всички са победители, когато играят заедно са една обща кауза. 

Лидерът на АБВ-Младежи Пламена Заячка заяви, че в момент, когато сме свидетели на междуинституционална война, именно младите трябва да бъдат двигател на промяна.

„Най-големият победител е онзи, който умее да побеждава без бой. Политика не се прави с противопоставяне, то може да бъде заменено. Има много национално значими теми, по които политиците и  партиите следва да работят заедно за България. Фактът, че това е 3-ти национален младежки турнир и е най-мащабен с младежки организации от осем политически партии, показва, че ние младите политически лидери можем да покажем нов тип политическо мислене, без агресия и омраза, обединени около общи национални ценности –  насърчаването на здравословния начин на живот сред подрастващото поколение и стимулирането на българските младежи за планиране на бъдещето им в тяхната Родина. Колективният спорт ще ни научи да играем отборно в името на България“.

Осемте отбора играха един срещу друг по ред, определен от предварително изтеглен жребий. На финала в надпревара влязоха отборите на АБВ-Младежи, на ВМРО, на БСП и ЕЛМА. Призът получи  тимът на АБВ-Младежи, следвани от ВМРО, третото място си поделиха отборите на младежите от БСП и ЕЛМА. Специалната награда бе връчена на голмайстора на АБВ-Младежи Григор Димитров - паметна купюра с номинал 100 рубли, посветена на Световното първенство по футбол в Русия през 2018 г.

Публикувано на 23.02.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

Емил Кало: Управленска немощ в условия на криза поражда само хаос и паника

АБВ България

ПП АБВ с конкретни въпроси към премиера за водата на Перник

АБВ България

ПП АБВ предупреждава за тежки социални и икономически последици, вследствие на заявените от правителството икономически планове

АБВ България

ПОЗИЦИЯ НА ПП АБВ относно справяне със социално-икономическата криза, породена от коронавирус в Република България

АБВ България

Румен Петков: Със сформирането на Медицинския съвет Борисов руши доверието в дни на световна криза


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни