Българският патриарх Неофит първи получи Патриотичния календар, вече традиционно

Facebook Twitter

В деня на 150 годишнината от учредяването на Българската екзархия, представителите на ръководството на АБВ Румен Петков, професор Любомир Халачев и Пламена Заячка посетиха Негово Светейшество българския патриарх Неофит. В разговора участва и епископ Герасим, главен секретар на Светия синод на БПЦ.

По време на срещата те обсъдиха предстоящите годишнини, посветени на 800-годишнината от рождението на Св. Александър Невски, която ще се състои през 2021 г, 100 годишнината от тържественото освещаване на катедралният храм „Св. Александър Невски“ в София, която се навършва през 2024 г. и отбелязването на 140 години от гибелта на император Александър II Освободител. Петков, посочи, че в Плевен е единственото място извън Русия, където има частици от тленните останки на цар Освободител, както и от каретата при трагичната му кончина. По време на разговора с особена тревога Румен Петков и професор Любомир Халачев поставиха акцент върху демографското състояние на нацията, което добива катастрофални размери по оценка на ПП АБВ.

По традиция, лидерът на АБВ-Младежи Пламена Заячка подари на българският патриарх патриотичния календар на АБВ „Българско Възраждане“. Всяка година първият брой на изданието традиционно се подарява на главата на Българската православна църква в знак на признателност за ролята й за съхраняването на българския народ през вековете. Заячка сподели с патриарх Неофит, че до трите фактора, необходими за съхраняване на народа - език, писменост и религия, трябва да се подреди и историята, което срещна негово одобрение.

 

 

Публикувано на 29.02.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ стартира дискусия по проекта за изменение на Закона за енергетиката с настояване в него да се възмездят надплатените суми от хората и бизнеса

АБВ България

Йорданската партия „Послание“, чрез АБВ, заяви подкрепата си за България в дни на криза

АБВ България

Чрез ПП АБВ ливанската политическа формация ДВИЖЕНИЕ „МУСТАКБАЛ” заявява подкрепата си за България

АБВ България

АБВ-МЛАДЕЖИ ПРИЗОВАВАМЕ ЗА ОТМЯНА НА ВСИЧКИ ИКОНОМИЧЕСКИ САНКЦИИ

АБВ България

ПП АБВ апелира за недопускане гласуването на Закона за енергетиката


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни