Днес свободата и като дух, и като поведение, и като мислене ни е нужна повече от всякога!

Facebook Twitter

Роден съм в града герой Плевен, в непосредствена близост до местност, наречена „Мъртвата долина“. „Мъртвата“, защото там дадоха живота си за нашата свобода хиляди руски воини. В на един шинела бяха намерени къдричките на неговата дъщеря, на други стотици в шинелите бяха намерени православни кръстчета и икони. И тези руски мъже загинаха за свободата на България. Трябва ясно да си даваме сметка, че ако я нямаше „Мъртвата долина“, нямаше да има свободна България. Добре,, че опълченците и руските воини преди 142 години не се уплашиха от коронавируса и направиха държавата ни свободна. Не прави чест на т. нар. щаб , но ще направи чест на всеки българин, който се качи на Шипка. Аз специално ще сведа глава на най-голямото руско гробище в село Енина.

А днес свободата и като дух, и като поведение, и като мислене ни е нужна повече от всякога. А, за да сме истински свободни, трябва да можем да се поклоним на тези, които ни освободиха. Ние имаме парк „Скобелев“, имаме болница „Пирогов“, имаме село Тотлебен, община Аксаков. По понятни причини нямаме парк „Джон“, нямаме болница „Джими“, нямаме булевард „Доналд“. Но имаме своята славянска и православна сила и достойнство. Но трябва да се борим и да ги отстояваме всеки ден.

Честит празник!

 

Публикувано на 02.03.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ стартира дискусия по проекта за изменение на Закона за енергетиката с настояване в него да се възмездят надплатените суми от хората и бизнеса

АБВ България

Йорданската партия „Послание“, чрез АБВ, заяви подкрепата си за България в дни на криза

АБВ България

Чрез ПП АБВ ливанската политическа формация ДВИЖЕНИЕ „МУСТАКБАЛ” заявява подкрепата си за България

АБВ България

АБВ-МЛАДЕЖИ ПРИЗОВАВАМЕ ЗА ОТМЯНА НА ВСИЧКИ ИКОНОМИЧЕСКИ САНКЦИИ

АБВ България

ПП АБВ апелира за недопускане гласуването на Закона за енергетиката


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни