Румен Петков: Водната връзка София-Перник ще оскъпи непосилно водата и няма да реши въпроса на общината

Facebook Twitter

В резултат на вътрешно и външнополитически събития и скандали през последните седмици, проблемът на Перник и водоснабдяването там остана на заден план, коментира пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков, който подчерта, че изграждането на водната връзка София-Перник, за която вече са похарчени 27 милиона, няма да реши въпроса с водоснабдяването на общината и тя ще остане на режим. Важно е, добави той, да се направи експертна оценка на цената на водата, която ще стига до Перник по новото трасе, а тя ще включва всички такси на „Софийска вода“, включително преносните.

„По оценка на ПП АБВ, перничани не са наясно с ценообразуването и изненадата, която ги очаква. Затова сме възложили на нашите общински съветници в Перник, по силата на правомощията им, да изискат от ВиК-Перник и от градоначалника оценка и да информират пернишката общественост за цената на водата. Защото това, което се прави, голяма част от жителите на Перник няма да могат да го понесат в чисто финансов план“.

Петков припомни позицията и настояването на ПП АБВ за доизграждането на язовир „Раянци“ край Земен, като трайно решение, което да обезпечи питейна вода за общините Перник, Радомир, Брезник, Земен и Ковачевци. съоръжението е проектирано през 80-те години на миналия век като основен водоизточник за задоволяване нуждите на питейно-промишленото водоснабдяване и би осигурявало водоснабдяване на 28 населени места и то с едни от най-чистите води в България - тези на р. Ерма и р. Треклянска. Строителните работи са започнали и до 1992 година, когато са прекратени поради липса на пари.

Публикувано на 05.03.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ стартира дискусия по проекта за изменение на Закона за енергетиката с настояване в него да се възмездят надплатените суми от хората и бизнеса

АБВ България

Йорданската партия „Послание“, чрез АБВ, заяви подкрепата си за България в дни на криза

АБВ България

Чрез ПП АБВ ливанската политическа формация ДВИЖЕНИЕ „МУСТАКБАЛ” заявява подкрепата си за България

АБВ България

АБВ-МЛАДЕЖИ ПРИЗОВАВАМЕ ЗА ОТМЯНА НА ВСИЧКИ ИКОНОМИЧЕСКИ САНКЦИИ

АБВ България

ПП АБВ апелира за недопускане гласуването на Закона за енергетиката


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни