Румен Петков проведе среща с Н. Пр. д-р Ахмед Ал Мадбух, посланик на Държавата Палестина у нас

Facebook Twitter

Председателят на ПП АБВ Румен Петков прие Н. Пр. д-р Ахмед Ал Мадбух, посланик на Държавата Палестина в България по негова молба. В срещата участва и Анастас Терзобалиев, съветник в ПП АБВ по отношенията с Близкия изток и арабските страни.  

Н. Пр. д-р Ахмед Ал Мадбух изрази безпокойство по отношение на предложението на Съединените щати и Израел, което, по негови твърдения е неприемливо за Арабската лига, Африканския съюз и Африкано-ислямския съюз.

Посланикът цитира позицията на Джозеп Борел, върховен представител на Европейския съюз за външните работи и политиката на сигурност, че трябва да се спазва международното право и така направеното предложение е неприемливо.

Румен Петков изрази позицията на ПП АБВ, че върховенството на закона не може да бъде заобикаляно и с него не могат да се правят компромиси. „Силният на деня не може да променя международното право спрямо собствените си виждания и проблемите на Държавата Палестина трябва да бъдат решавани от ООН и съответните институции на базата на международното право“, посочи Петков.

По време на срещата Румен Петков и Н. Пр. д-р Ахмед Ал Мадбух разговаряха също за обмен на становища и политическо сътрудничество. Като специален подарък посланикът получи копие на Патриотичния календар, който е изработен по идея на АБВ-Младежи и се издава за трета поредна година.

Публикувано на 06.03.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ стартира дискусия по проекта за изменение на Закона за енергетиката с настояване в него да се възмездят надплатените суми от хората и бизнеса

АБВ България

Йорданската партия „Послание“, чрез АБВ, заяви подкрепата си за България в дни на криза

АБВ България

Чрез ПП АБВ ливанската политическа формация ДВИЖЕНИЕ „МУСТАКБАЛ” заявява подкрепата си за България

АБВ България

АБВ-МЛАДЕЖИ ПРИЗОВАВАМЕ ЗА ОТМЯНА НА ВСИЧКИ ИКОНОМИЧЕСКИ САНКЦИИ

АБВ България

ПП АБВ апелира за недопускане гласуването на Закона за енергетиката


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни