Румен Петков: Случаите с коронавирус у нас са ярък пример за институционална неадекватност

Facebook Twitter

Случаите със заразени с коронавирус у нас са много ярък пример за липса на децентрализация и свобода на регионите, областите, общините да водят политика, коментира пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков. Според него налице е институционална неадекватност, начело с министър-председателя, по отношение на опасното заболяване. 

„Потресен съм от неграмотността на вицепремиера Каракачанов. Той е депутат от Плевен, примерно, три години, вицепремиер. Той вчера направи епохалното откритие, че в Плевен имало много чуждестранни студенти и една част от тях били от Италия. Той срази 2/3 от града, като обяви, че там имало много чуждестранни студенти и те трябвало да бъдат профилактирани. И къде дремеш досега, бе човек – по масите, имам предвид, по масови мероприятия с отбраната. В Плевен са разквартирувани минимум 80 граждани на Италия, една част от тях от критичните райони. Днес ще дойдат още 30. Те не са профилактирани“.

Петков посочи, че голяма част от специалистите по изграждането на газопровода са именно от Италия, на ротационен принцип, пристигат у нас и се установяват на различни места и никой не се занимава с профилактика в тази посока. Той добави, че в случая не става въпрос само за Плевен, но и за цялото трасе на изграждане на газопровода.

Публикувано на 09.03.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ стартира дискусия по проекта за изменение на Закона за енергетиката с настояване в него да се възмездят надплатените суми от хората и бизнеса

АБВ България

Йорданската партия „Послание“, чрез АБВ, заяви подкрепата си за България в дни на криза

АБВ България

Чрез ПП АБВ ливанската политическа формация ДВИЖЕНИЕ „МУСТАКБАЛ” заявява подкрепата си за България

АБВ България

АБВ-МЛАДЕЖИ ПРИЗОВАВАМЕ ЗА ОТМЯНА НА ВСИЧКИ ИКОНОМИЧЕСКИ САНКЦИИ

АБВ България

ПП АБВ апелира за недопускане гласуването на Закона за енергетиката


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни