AБВ – Жени с благотворителна изложба на сурвакници по повод наближаващите коледно-новогодишни празници

Facebook Twitter

По повод наближаващите коледно-новогодишни празници Федерацията на женските клубове на ПП АБВ организира изложба на традиционни сурвакници от различни краища на България. Експонатите са изложени в една от залите на Руския културно-информационен център на ул. „Шипка“ 34 в столицата. Те са подредени и изработени от дамите от областните организации на партията в Русе, Перник, Стара Загора, София и Бургас. Пъстри, пищни и с много символи и специфични оригинални орнаменти, сурвакниците демонстрират колорита и културното многообразие при изготвянето на този тип ритуални предмети, характерни за различните региони на България.

Всеки, който желае да усети от тази неповторима празнична атмосфера, може да посети изложбата до 23.12.2017 г.

„Сурвакниците са изработени с много вкус и майсторство. Те демонстрират желанието ни да покажем многообразието и богатството на традициите в регионите. Общото за всички е дряновият клон и пожеланието за здраве, с което малките сурвакат. Това е и нашето пожелание - да има здраве и берекет, разум и мир в домовете и сърцата на всички“,  заяви пред гостите на събитието председателят на женската организация на АБВ Невена Стоянова.

На официалното откриване на експозицията присъстваха и председателят на АБВ Константин Проданов, членът на ИБ на политическата сила Румен Петков, председателят на Софийската градска организация на партията Емил Кало, лидерът на АБВ – Младежи Любомира Ганчева, водачът на младежката структура на Алтернатива за българско възраждане в столицата Пламена Пламенова, множество членове и симпатизанти на партията.  

След приключването на изложбата експонатите ще бъдат подарени на децата, участващи в коледните концерти на Руския културно-информационен център.

Публикувано на 21.12.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

Ръководството на ПП АБВ изложи пред председателя на КЕВР притесненията си от обявената от „Булгаргаз“ ЕАД процедура за диверсификация в доставки на природен газ

АБВ България

Румен Петков пред КРОСС: Този цинизъм в политиката отвращава хората

АБВ България

Представители на ръководството на ПП АБВ се срещнаха с граждани на район „Подуяне“

АБВ България

Румен Петков: Каквото за Цецка, това и за Цецко. Ръководство на БСП и г-жа Нинова, обслужват интересите на ГЕРБ

АБВ България

Националният съвет на АБВ-Младежи номинира петима като кандидати за евродепутати, започва инициатива ББ trash challenge – без боклуци


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил

гр. Кюстендил

Две финансови институции са представили оферти за рефинансиране нa заемa на община Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни