AБВ – Жени с благотворителна изложба на сурвакници по повод наближаващите коледно-новогодишни празници

Facebook Twitter

По повод наближаващите коледно-новогодишни празници Федерацията на женските клубове на ПП АБВ организира изложба на традиционни сурвакници от различни краища на България. Експонатите са изложени в една от залите на Руския културно-информационен център на ул. „Шипка“ 34 в столицата. Те са подредени и изработени от дамите от областните организации на партията в Русе, Перник, Стара Загора, София и Бургас. Пъстри, пищни и с много символи и специфични оригинални орнаменти, сурвакниците демонстрират колорита и културното многообразие при изготвянето на този тип ритуални предмети, характерни за различните региони на България.

Всеки, който желае да усети от тази неповторима празнична атмосфера, може да посети изложбата до 23.12.2017 г.

„Сурвакниците са изработени с много вкус и майсторство. Те демонстрират желанието ни да покажем многообразието и богатството на традициите в регионите. Общото за всички е дряновият клон и пожеланието за здраве, с което малките сурвакат. Това е и нашето пожелание - да има здраве и берекет, разум и мир в домовете и сърцата на всички“,  заяви пред гостите на събитието председателят на женската организация на АБВ Невена Стоянова.

На официалното откриване на експозицията присъстваха и председателят на АБВ Константин Проданов, членът на ИБ на политическата сила Румен Петков, председателят на Софийската градска организация на партията Емил Кало, лидерът на АБВ – Младежи Любомира Ганчева, водачът на младежката структура на Алтернатива за българско възраждане в столицата Пламена Пламенова, множество членове и симпатизанти на партията.  

След приключването на изложбата експонатите ще бъдат подарени на децата, участващи в коледните концерти на Руския културно-информационен център.

Публикувано на 21.12.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

Проф. Боян Дуранкев: Да бъде честит нашият най-български и най-духовен празник – 24 май, денят на тържеството на българската култура и живото слово!

АБВ България

В село Средец „Коалиция за България“ изпълни обещание, дадено само преди седмица

АБВ България

Пламена Заячка е в Благоевград на 24 май

АБВ България

В деня на най-големия празник на българския дух „Коалиция за България“ инициира създаване на Организация на държавите, които ползват кирилица

АБВ България

Румен Петков бе официален гост на гала концерта в Плевен на Третия национален конкурс с международно участие за млади оперни певци „Гена Димитрова”


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни