Борисов, престани с вулгарния популизъм и двойните стандарти

Facebook Twitter

Обявеното вчера от министър-председателя Борисов решение да стимулира с 1000 лева лекарите, които са на първа линия, е поредната стъпка в една много усложнена за обществото ситуация, неясна социално икономическа картина и перспективи, но преди всичко стъпка, която създава напрежение между различните професионални групи.

Възниква въпросът - какво правим с граничните полицаи, които посрещат хиляди граждани, български и от чужбина, на ГКПП-тата?  Какво правим с полицаите в държавата, които ежедневно контактуват с десетки хора, потенциални носители на вируса? Какво правим с военните, които служат на отечеството, в това число и по границите в момента? Какво правим със социалните работници, които всеки ден общуват със стотици хора, изпълнявайки своите задължения. И всички тези контакти носят в себе си потенциална заплаха, която е гарантирана, разбира се, и за нашите лекари, пред които изразявам преклонението си за техния професионален и човешки дух и в днешните дни на огромно изпитание.

Когато се обявяват такъв тип решения, без анализ, рискуваме да има негативна обществена реакция и тя вече е факт. Включително, част от лекарите се почувстваха погнусени и омерзени и обявиха, че не желаят подобен тип подаяние.

Политиката на АБВ за междуинституционален диалог вече доби своите реализации чрез диалога между президента, премиера и председателя на Щаба. Но това трябва да има своето продължение с решения, които се предхождат от сериозен анализ, оценка на риска и оценка на перспективите, а не популистки действия на парче, които затвърждават впечатлението за пълен провал на правителството и за липса на каквато и да е способност да се води управленска политика, отговаряща на интересите на обществото и държавата.

Стига, Борисов.

Публикувано на 16.03.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ стартира дискусия по проекта за изменение на Закона за енергетиката с настояване в него да се възмездят надплатените суми от хората и бизнеса

АБВ България

Йорданската партия „Послание“, чрез АБВ, заяви подкрепата си за България в дни на криза

АБВ България

Чрез ПП АБВ ливанската политическа формация ДВИЖЕНИЕ „МУСТАКБАЛ” заявява подкрепата си за България

АБВ България

АБВ-МЛАДЕЖИ ПРИЗОВАВАМЕ ЗА ОТМЯНА НА ВСИЧКИ ИКОНОМИЧЕСКИ САНКЦИИ

АБВ България

ПП АБВ апелира за недопускане гласуването на Закона за енергетиката


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни