ПП АБВ декларира: Почтените ни лекари не заслужават законодателна обида

Facebook Twitter

ПП АБВ продължава да настоява за сериозни законодателни решения, свързани с драматичната криза, породена от коронавируса и неговото нашествие. Извънредното законодателство, което се приема в момента, буди много въпроси, част от него е откровено спекулативно и унижаващо отделни съсловия. Най-ярък е примерът със законодателното решение за лекарите, които отказват да изпълнят определени дейности – 1 година пробация и 1000 лева глоба.

Това е унизително за лекарското съсловие и всъщност е политика на унижение на лекарите от  страна на ГЕРБ с десетгодишни традиции (започваме от случая в Горна Оряховица. Лекарското съсловие имам достатъчно свои инструменти и на първо място етична комисия, която има далеч по-сериозни правомощия. Лекарите не заслужават тази обида, а напротив, подкрепа и то която няма вулгарните измерения на 1000 лева на калпак. Българските лекари заслужават обществената подкрепа, която получават всяка вечер от гражданите с техните аплодисменти за честта, доблестта и професионализма си.

Държавният глава трябва да предупреди час по-скоро, че ако това бъде прието, ще наложи вето, за да не бъде обвиняван после, че бави извънредното законодателство. Извънредният закон трябва да бъде изтеглен и подложен на сериозна дискусия, на първо място от университетските преподаватели, Съюза на юристите, за да не приемем закон, от който после ще страдат отделни професионални и социални групи и обществото и държавността ни, като цяло.

Публикувано на 18.03.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ стартира дискусия по проекта за изменение на Закона за енергетиката с настояване в него да се възмездят надплатените суми от хората и бизнеса

АБВ България

Йорданската партия „Послание“, чрез АБВ, заяви подкрепата си за България в дни на криза

АБВ България

Чрез ПП АБВ ливанската политическа формация ДВИЖЕНИЕ „МУСТАКБАЛ” заявява подкрепата си за България

АБВ България

АБВ-МЛАДЕЖИ ПРИЗОВАВАМЕ ЗА ОТМЯНА НА ВСИЧКИ ИКОНОМИЧЕСКИ САНКЦИИ

АБВ България

ПП АБВ апелира за недопускане гласуването на Закона за енергетиката


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни