ПП АБВ декларира: Почтените ни лекари не заслужават законодателна обида

Facebook Twitter

ПП АБВ продължава да настоява за сериозни законодателни решения, свързани с драматичната криза, породена от коронавируса и неговото нашествие. Извънредното законодателство, което се приема в момента, буди много въпроси, част от него е откровено спекулативно и унижаващо отделни съсловия. Най-ярък е примерът със законодателното решение за лекарите, които отказват да изпълнят определени дейности – 1 година пробация и 1000 лева глоба.

Това е унизително за лекарското съсловие и всъщност е политика на унижение на лекарите от  страна на ГЕРБ с десетгодишни традиции (започваме от случая в Горна Оряховица. Лекарското съсловие имам достатъчно свои инструменти и на първо място етична комисия, която има далеч по-сериозни правомощия. Лекарите не заслужават тази обида, а напротив, подкрепа и то която няма вулгарните измерения на 1000 лева на калпак. Българските лекари заслужават обществената подкрепа, която получават всяка вечер от гражданите с техните аплодисменти за честта, доблестта и професионализма си.

Държавният глава трябва да предупреди час по-скоро, че ако това бъде прието, ще наложи вето, за да не бъде обвиняван после, че бави извънредното законодателство. Извънредният закон трябва да бъде изтеглен и подложен на сериозна дискусия, на първо място от университетските преподаватели, Съюза на юристите, за да не приемем закон, от който после ще страдат отделни професионални и социални групи и обществото и държавността ни, като цяло.

Публикувано на 18.03.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

Във Варна ПП АБВ излезе с декларация относно опасното замърсяване на водите във Варненското езеро и плажовете в морската ни столица

АБВ България

Румен Петков: Аграрният сектор е разбит. ПП АБВ настоява за възстановяване на хранителната индустрия

АБВ България

Румен Петков прогнозира извънредни парламентарни избори до края на тази година

АБВ България

Декларация за сваляне на санкциите срещу Куба връчи ПП АБВ на посланика на Куба у нас Н. Пр. Ямира Куето Милиан

АБВ България

ПП АБВ предоставя на вниманието на българската общественост извадки от мониторинговия Доклад на ЕК върху България, които много ясно характеризират ситуацията у нас


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни