Петър Първанов, АБВ-Перник: В условия на пандемия, Перник е в смог от горене на боклук

Facebook Twitter

Съсредоточени само в кризата с корона вируса, не обръщаме внимание на няколко други проблема в Перник.

Пореден ден гражданите му са принудени да дишат мръсния въздух над града. Във време на пандемия докато държавата предприема множество ограничителни мерки против разпространяването на COVID-19, перничани са без нормално водоподаване, а въздухът е силно замърсен от местния ТЕЦ.

В продължение на дни всяка вечер във въздуха в града се усеща миризма на изгоряло, а над ТЕЦ-а се вижда тъмен смог. Мръсният въздух е едно от нещата, които допълнително влошават здравето на хората. А е и доказано, че там, където има мръсен въздух, вирусите се разнасят по-лесно. 

Може би в момент, в който усилията на държавата и институциите са съсредоточени в друга насока и боклукът и горенето му са на заден план, много от ТЕЦ-овете в страната, не само в Перник, се възползват и горят  огромни количества боклук. Най-засегнатите органи - белите дробове, са подложени на най-голямо натоварване, което допълнително затруднява дишането.

Призоваваме институциите, най-вече РИОСВ, да предприемат съответните мерки за проверка на всички ТЕЦ-ове на територията на страната, които са на твърдо гориво.

 

Публикувано на 21.03.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПОЗИЦИЯ НА АБВ: За празника 24 май и за нуждата от закони

АБВ България

Румен Петков: Борисов даде наши 20 милиона на братя Бобокови през декември 2018. Какво правим?

АБВ България

Румен Петков в Стара Загора: Предложението на ВМРО да се определи 24 май като ден на българската просвета, писменост и култура, а не на славянската, граничи с предателство

АБВ България

Мечтата на гражданина на Р България

АБВ България

ПП АБВ организира форум в Русе на тема „COVID-19 - в настоящето и въпросът за бъдещето“ с участието на лекари, представители на ОбС и администрация в дунавския град


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни