Румен Петков: Захариева ангажира България в позорящ историята документ

Facebook Twitter

Оповестеният днес Меморандум на САЩ и неколцина източноевропейски страни, сред които и България, насочен против Русия и нейното място и роля в освобождаването на света от нацисткия режим, предполага освен оставката на Захариева, оставка на цялото правителство. Въпросите, на които Борисов трябва незабавно да отговори, са:

  1. С каква санкция Захариева е подписала този отвратително манипулативен документ – решение на правителството, комисията по външна политика в парламента запозната ли е с този акт и къде е Народното събрание в това решение?
  2. Правителството как оценява активната ангажираност, особено на Великобритания и нейния премиер Уинстън Чърчил и, разбира се, позицията на САЩ в разделянето на Европа? Защото с активното участие на Великобритания и САЩ беше разделена включително Германия.

Да се игнорира факта, че в разделянето на Европа са директно ангажирани САЩ и Великобритания, е грозна манипулация на историческата истина. И ако днес не можем да се поклоним на милионите жертви, дадени през Втората световна война, на първо място от Червената армия – близо 30 милиона убити и безследно изчезнали, на жертвите дадени от Великобритания, САЩ, Франция, Полша и нацистката съпротива в самата Германия, значи не сме хора.

България все пак запази своето достойнство, чрез ръководената от ген. Владимир Стойчев Българска армия, която активно участва в заключителната фаза на войната. Това запази Добруджа българска, запази българското национално достойнство и ни позволи да участваме в победата над нацизма, за която загинаха и хиляди български антифашисти.

Публикувано на 08.05.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

Христо Колев с въпрос към СОС за неизпълнено решение за мемориал на загиналите от бомбардировките през Втората световна война

АБВ България

Румен Петков: Машинният вот отново няма да се състои. Това обслужва статуквото и купувачите на гласове

АБВ България

Любомира Ганчева: Кой ще понесе отговорност за забавянето с година на „Балкански поток“. АБВ сезира прокуратурата за корупция в обществена поръчка за проект за газопровод до Свищов

АБВ България

Във Варна ПП АБВ излезе с декларация относно опасното замърсяване на водите във Варненското езеро и плажовете в морската ни столица

АБВ България

Румен Петков: Аграрният сектор е разбит. ПП АБВ настоява за възстановяване на хранителната индустрия


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни