Княз Никита Лобанов – Ростовски с поздрав към ПП АБВ на 75-годишнината от победата във Великата отечествена война

Facebook Twitter

Княз Никита Лобанов – Ростовски е роден в България. Той е наследник на княз Рюрик, считан за основател на Русия, и на Алексей Лобанов-Ростовски, подписал Константинополския мирен договор през 1879 г., който възкресил България като държава. Дядо му Иван заедно с баща му Дмитрий бягат от Русия след революцията и се установяват в България. Затова Княз Никита казва, че България е Родината му, а Русия е Отечеството му. Още с идването им в България през 1922 г. членовете на семейството са поставени под наблюдение от българските власти и били считани за шпиони – френски, английски, американски, съветски. Самият княз Никита е бил регистриран като френски шпионин когато е само на 13 години, става ясно от разсекретените досиета. А едва 11-годишен прекарва месеци в български затвор, защото семейството му е заловено при нелегално преминаване на границата с Гърция в опит да достигне до Франция, където е дядото на майката на княза.

Той все пак успява да замине във Франция, но едва през 1953 г. Преди това, през 1951 г., става шампион на България по плуване при юношите. Завършва геология в Оксфорд, магистратура по икономическа геология в Колумбийския университет. Работи като геолог, бил е банкер от висок ранг, а сега е известен и като колекционер на изобразително изкуство, меценат и дарител. Но сянката на обвиненията, че е шпионин продължава да го преследва. „Всеки път, когато кацам на някое летище, си мисля, че ей сега ще ме арестуват като шпионин”, казва княз Никита Лобанов – Ростовски.

 

               Поздравление към ПП Алтернатива за Българско Възраждане

 

Уважаеми господин Председател на ПП АБВ – Румен Петков,

В деня на победата на Втората световна война призовавам да си спомним доблестните войни и многочислените жертви сред населението, които загинаха в тяхната героическа борба срещу нацистка Германия и империята на Хирохито.

ВЕЧНА ПАМЕТ НА ГЕРОИТЕ!

Позор и забвение на тези, които днес умишлено изкривяват историческата истина.

Като пояснение, княз Никита Лобанов – Ростовски цитира част от писмо, получено днес от княз Александър Трубецкой:

…вы умалчиваете что действительно весь опытный генералитет (v SSSR) был репрессирован В 1937 году Немецкая разведка это знала и надеялась, что это ей поможет, кстати и помогло в начале до момента когда немцы были у Волги на Кавказе Украине у Москвы Ленинграда и в Крыму. Повезло тоже что немцы не ожидали что не смогут справиться с Англией, с побережьем Средиземного моря и Африкой что влезут в югославский тупик И так далее. И не забывайте, что Сталин умолял открыть второй фронт и требовал помощь. Чудом из Гулага вытащили тех, кто ещё не погибли В том числе Рокосовского. Он и Конев были чуть ли не единственный толковые полководцы. Жуков и Сталин который покрывал его вели войну не стратегическую, а только используя кровь русского народа. Вы правильно приводите признание самого Жукова о неспособности генералитета.

То, что СССР был не готов очень понятно. Он была не способен хотя бы открыть глаза, когда тренировал гитлеровскую армию в 30 годах. Не готов и поэтому пришлось импортировать массу американского военного оборудования.

Ещё повторяю Россию спас народ как это и было в момент вторжения Наполеона. Ни он ни Гитлер не имели понятие о том, что такое Отечественная война.

С уважением: А Трубецкой

 

Александър Трубецкой е пряк потомък на князете Трубецкие, а по линията на майка си – от князете Голицини.

И двете родословни връзки водят своето начало от княз Гедимин Литовский, който произхожда от фамилията на княз Владимир Червеното Слънце.

Правнукът на Гедимин – Михаил е получил като княжевски дар град Трубчевск, Брянска област.

От него продължават останали разклонения на рода. Едно от тях е свързано с с името на декабриста княз С. П. Трубецкой, но предците на Александър го смятали за черното петно в рода.

Друг известен родственик е Димитър Трубецкой, който е изиграл съществена роля в в освобождението на Москва от поляците. В края на това смутно време той е бил един от претендентите за руския престол.

Александър Александрович Трубецкой е член на обществената организация „Съюз на приятелите на България“. Той посещава много от държавите от Руската федерация, както и други приятелски държави с чувството, че неговото име съдейства за напомняне за историята, културата и геополитическото положение на Русия.

Княз Трубецкой, който понастоящем живее в Париж, винаги открито е заявявал, че е руски патриот.

 

 

Публикувано на 09.05.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

Христо Колев с въпрос към СОС за неизпълнено решение за мемориал на загиналите от бомбардировките през Втората световна война

АБВ България

Румен Петков: Машинният вот отново няма да се състои. Това обслужва статуквото и купувачите на гласове

АБВ България

Любомира Ганчева: Кой ще понесе отговорност за забавянето с година на „Балкански поток“. АБВ сезира прокуратурата за корупция в обществена поръчка за проект за газопровод до Свищов

АБВ България

Във Варна ПП АБВ излезе с декларация относно опасното замърсяване на водите във Варненското езеро и плажовете в морската ни столица

АБВ България

Румен Петков: Аграрният сектор е разбит. ПП АБВ настоява за възстановяване на хранителната индустрия


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни