Румен Петков: СЕВДА ТВ, КОШЛУК ТВ и ДОМУС ТВ в битка за свободата на словото

Facebook Twitter

Валери Симеонов 11.02.2020 : "Бих пратил прокуратурата. Навсякъде в целия свят има корупция. А Вие защо не допускате, че може да излезе някой телевизионен водещ? Или смятате, че телевизионните водещи не са корумпирани. Вие сте от Свободна Европа, аз съм от заета Европа сега в момента, хайде чао".

Асоциацията на европейските журналисти 11.02.2020 : "Далеч от доказани са и днешните обвинения на Валери Симеонов, комуто е удобно да атакува журналисти, скрит зад властовата си позиция и депутатския имунитет. 

Бойко Борисов 14.02.2020 : „Абсолютно не считам, че Валери Симеонов може да говори по този начин. Една частна телевизия - дали ще пуснат нещо, дали няма да го пуснат, си е тяхна работа, не наша. Зрителят е този, който определя да ги гледа или не. Така че, съжалявам, че лидер в коалицията е говорил такива неща.

Бойко Борисов 16.05.2020 : Премиерът обясни на репортерката на bTV, че телевизията "дава възможност да се упражняват на негов гръб". Журналистката на bTV изнерви премиера с въпрос дали е водил в миналото разговори с Васил Божков да стане акционер в "Левски" "Г-жо, няма на "Божков ТВ" да се хвана на въпроса. Извинявам се".

Това са само незначителна част от примерите на опити за натиск върху българските медии. За тези и многото други случаи на терор върху журналисти ще сезирам европейските институции.

Ние от АБВ РАДИКАЛИ предлагаме на широката общественост да бъде разрешено функционирането на общо, цифром и словом, де юре и де факто, три телевизии, като посочвам одобрените: СЕВДА ТВ, КОШЛУК ТВ и ДОМУС ТВ.

Очевидно е, че слугинажът в България може да търпи такъв позор. Но за пореден път ще разчитаме на Европа.

 

Публикувано на 17.05.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

Христо Колев с въпрос към СОС за неизпълнено решение за мемориал на загиналите от бомбардировките през Втората световна война

АБВ България

Румен Петков: Машинният вот отново няма да се състои. Това обслужва статуквото и купувачите на гласове

АБВ България

Любомира Ганчева: Кой ще понесе отговорност за забавянето с година на „Балкански поток“. АБВ сезира прокуратурата за корупция в обществена поръчка за проект за газопровод до Свищов

АБВ България

Във Варна ПП АБВ излезе с декларация относно опасното замърсяване на водите във Варненското езеро и плажовете в морската ни столица

АБВ България

Румен Петков: Аграрният сектор е разбит. ПП АБВ настоява за възстановяване на хранителната индустрия


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни