Румен Петков прогнозира извънредни парламентарни избори до края на тази година

Facebook Twitter

Председателят на ПП АБВ Румен Петков прогнозира извънредни парламентарни избори до края на тази година. Пред медиите във Варна той коментира, че събитията в страната, особено през последните месеци, предвещават това да се случи.

„Веднага ще кажа и защо. Слугинажът в Националния оперативен щаб, както и още ред неща, насадиха психоза в хората. Освен това фактът, че в Националния оперативен щаб няма инфекционист е повече от показателен. И насаждането на този страх наведе нашия човек (Б. Борисов) до усещането, че ние трябва да сме му благодари, за това че ни е спасил“.

Петков е на мнение, че през октомври, в резултат на тоталния провал на мерките за подкрепа на икономиката, е напълно възможно да започне сериозно социално напрежение. Лидерът на АБВ коментира, че Министерството на вътрешните работи трябва да вземе превантивни мерки заради предстоящ ръст на битовата престъпност.

„И когато нашият човек (Б. Борисов) подаде оставка и през октомври настъпи цялото това напрежение, той ще се изтъпани и ще каже – абе, Радев, каква държавата ти дадох, ти с твоето служебно правителство какво направи? Това ще е първият му мотив. Вторият му мотив ще бъде, че няма срещу себе си консолидиран субект. А третият му мотив е, че не знае Божков ТВ, докъде ще стигне, защото със Севда ТВ няма проблеми, ама Божков ТВ могат да му създадат сериозни такива“.

Председателят на ПП АБВ посочи, че партията води разговори с левицата, като очакванията са да започне и публичен разговор на темата – конструиране на силен субект. Защото един от основните проблеми в лявото е, че не се излъчва алтернатива, посочи той.

Публикувано на 31.05.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ и ПП МИР организираха дискусия с фокус върху необходимостта от въвеждане на машинно гласуване

АБВ България

Румен Петков: ДА ИЗМЕТЕМ БОРИСОВ И БОРИСОВЩИНАТА!

АБВ България

Представители на ръководството на ПП АБВ и посланикът на Куба у нас отбелязаха 60-годишнината от установяване на дипломатическите отношения между България и Куба

АБВ България

Владимир Маринов: Бойко Борисов и ГЕРБ трябва да си отидат от управлението на държавата

АБВ България

Активът на ПП АБВ в Бургас е сред хилядите в протеста в парк „Росенец”


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни