Румен Петков: Борисов даде наши 20 милиона на братя Бобокови през декември 2018. Какво правим?

Facebook Twitter

СНИМКА: frognews.bg

Днес братята Бобокови са обвиняеми. През 30-те години на Прехода са не само в приемлив образ на сериозни предприемачи, но и са известни с благочестиви дейности. В кой момент точно държавното управление се усъмни в наличието на почтеност?

През 2018 година Министерството на младежта и спорта изкупува мажоритарния дял на залата „Арена Русе“ за 20 милиона лева – съоръжение, което за предишната, 2017 година е декларирало близо 1.6 млн. лв. загуби. Възможно ли е обективна загуба да се превърне в субективна печалба?

Постановление № 291 от 12 декември 2018 г. за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2018 г. ни съобщава:

Чрез промени по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2018 г. се увеличава капиталът на „Национална спортна база“ ЕАД. С предоставените средства в размер на 20 000 000 лв. ще бъде придобит мажоритарен брой акции от капитала на „Арена Русе“ АД, собственик Булстрад Арена - универсална спортно-зрелищна зала и обществен комплекс към нея. Управлението на многофункционалното спортно съоръжение от „Национална спортна база“ ЕАД ще гарантира висока степен на експлоатационна ефективност на обекта и ще намали пряката ангажираност на държавата за управлението и поддържането й.

Това буди няколко основателни въпроса:

  • Защо Министерството на спорта купува съоръжение, което е на загуба?
  • Имало ли е ресто от 20-те милиона, каквито практики се създава впечатлението, че Борисов използва?
  • Какви са финансовите резултатите на дружеството, след като държавата го е закупила с аргумента, че така ще „гарантира висока степен на експлоатационна ефективност на обекта“?
  • След като се счита, че така ще се намали пряката ангажираност на държавата за управлението и поддържането на съоръжението, какъв е финансовият ефект и ако е по-лош, кой ще носи отговорността?
  • Когато са закупени акциите на братя Бобокови, Борисов каква оценка е имал за тях – че са почтени хора или, че са бандити? Защото огромна част от хората продължават да считат, че те са свестни предприемачи, друга част може би са разколебани.
  • Борисов правил ли е проверка – занимавали ли са се с боклуци, не са ли се занимавали? Как са придобили колекцията си от антични предмети?

 

Публикувано на 05.06.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ и ПП МИР организираха дискусия с фокус върху необходимостта от въвеждане на машинно гласуване

АБВ България

Румен Петков: ДА ИЗМЕТЕМ БОРИСОВ И БОРИСОВЩИНАТА!

АБВ България

Представители на ръководството на ПП АБВ и посланикът на Куба у нас отбелязаха 60-годишнината от установяване на дипломатическите отношения между България и Куба

АБВ България

Владимир Маринов: Бойко Борисов и ГЕРБ трябва да си отидат от управлението на държавата

АБВ България

Активът на ПП АБВ в Бургас е сред хилядите в протеста в парк „Росенец”


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни