ПП АБВ изпрати сигнал до главния прокурор за над двойно завишена прогнозна стойност за строеж на газопровод до Свищов

Facebook Twitter

ПП АБВ сигнализира главния прокурор Иван Гешев за забавяне на срок за изпълнение и над двойно увеличение на стойността на проект за изграждане на газопровод до от страна на "Булгартрансгаз" ЕАД. Според партията, след прединвестиционното проучване на "Булгартрансгаз" ЕАД от 2015 г., стойността на проекта нараства от 9,4 млн. лв. на над 20 млн. лв.

"Обръщаме се към г-н Гешев с цялото уважение и отговорност към институцията прокуратура на Република България, която оглавява, с молба да инициира проверка по казус, който буди съмнение и по който „Булгартрансгаз“ ЕАД дължи обяснение", каза заместник-председателят на АБВ Любомира Ганчева и посочи, че днес българското общество повече от всякога има нужда от поемане на персонална отговорност за всяко (без)действие в сектор енергетика, което коства милиони левове публични средства.

ПП АБВ винаги е имала активна позиция по развитието на българската енергетика и в частност сектор природен газ. Приветстваме разширението и модернизацията на инфраструктурата за пренос и транзит на природен газ на територията на Република България. В същото време вярваме, че то, както и останалите разходи на държавни компании, трябва да се извършва на експертна основа и при оптимална цена.

До момента подобни сигнали, адресирани до министър Теменужка Петкова, са оставали без отговор, се казва още в сигнала на ПП АБВ

 

Публикувано на 05.06.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ и ПП МИР организираха дискусия с фокус върху необходимостта от въвеждане на машинно гласуване

АБВ България

Румен Петков: ДА ИЗМЕТЕМ БОРИСОВ И БОРИСОВЩИНАТА!

АБВ България

Представители на ръководството на ПП АБВ и посланикът на Куба у нас отбелязаха 60-годишнината от установяване на дипломатическите отношения между България и Куба

АБВ България

Владимир Маринов: Бойко Борисов и ГЕРБ трябва да си отидат от управлението на държавата

АБВ България

Активът на ПП АБВ в Бургас е сред хилядите в протеста в парк „Росенец”


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни