Любомира Ганчева в Пловдив: След рекордното понижаване на цената на природния газ, парите на потребителите няма да бъдат върнати

Facebook Twitter

Три месеца, след като премиерът Борисов обяви, че на всички потребители ще бъдат върнати парите при рекордното понижаване на цената на природния газ, става ясно, че нищо от това не се случва. И още по-притеснителното е, че това няма да се случи. Това коментира пред медиите в Пловдив заместник-председателят на ПП АБВ Любомира Ганчева. Причините за това са комплексни, посочи тя и припомни, че АБВ още през март прогнозира, че крайните потребители няма да получат парите си обратно.

„Как може премиерът тази сутрин, след заседанието на Министерски съвет, да обясни как „…са премахнали кранчетата, крановете и посредниците по тръбите за газ на България…“. Това е връх на наглостта, при положение, че през миналата година България беше последната, която постигна понижаване на цената на природния газ и то умишлено, с цел фирми посредници да могат да продават скъпия природен газ на българския пазар“.

Ганчева припомни, че ПП АБВ сигнализира миналата година за това, че три фирми така са се облагодетелствали и подчерта, че Цветелина Бориславова стои за една от тези фирми. Хаосът, на който сме свидетели в тази посока, е следствие от промяната на Закона за енергетиката, обясни заместник-председателят на ПП АБВ. 

Публикувано на 08.06.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ и ПП МИР организираха дискусия с фокус върху необходимостта от въвеждане на машинно гласуване

АБВ България

Румен Петков: ДА ИЗМЕТЕМ БОРИСОВ И БОРИСОВЩИНАТА!

АБВ България

Представители на ръководството на ПП АБВ и посланикът на Куба у нас отбелязаха 60-годишнината от установяване на дипломатическите отношения между България и Куба

АБВ България

Владимир Маринов: Бойко Борисов и ГЕРБ трябва да си отидат от управлението на държавата

АБВ България

Активът на ПП АБВ в Бургас е сред хилядите в протеста в парк „Росенец”


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни