Румен Петков в Пловдив: Българските пилоти ще бъдат обучавани в САЩ при унизителни условия

Facebook Twitter

Ние от ПП АБВ имаме основание да смятаме, че технологията на обучение на българските пилоти в САЩ ще бъде при унизителни условия. Това заяви пред медиите в Пловдив председателят на ПП АБВ Румен Петков. Като пример той посочи неколкократно по-ниското възнаграждение, което летците ще получават за обучението си да летят на изтребител F-16, в сравнение с чуждестранните си колеги – $70 дневно. Освен това, битовите условия, при които ще бъдат настанени българските пилоти за трите години пребиваване зад Океана, не позволяват те да вземат семействата си, независимо от предварителните уговорки. Вина за това носят военният министър и председателят на ресорната парламентарна група, подчерта председателят на ПП АБВ.

Петков подчерта, че всичко това не е въпрос на отношение от страна на американските партньори, но въпрос на незаинтересованост от страна на българския министър на отбраната Каракачанов да се договорят условия за нашите пилоти да бъдат обучени по най-добрия начин и да живеят прилично през периода на обучението си.

Това е и причината ПП АБВ да изиска информация по ЗЗДО до края на тази седмица за това при какви условия българските пилоти ще преминат обучението си в САЩ.

Публикувано на 08.06.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ и ПП МИР организираха дискусия с фокус върху необходимостта от въвеждане на машинно гласуване

АБВ България

Румен Петков: ДА ИЗМЕТЕМ БОРИСОВ И БОРИСОВЩИНАТА!

АБВ България

Представители на ръководството на ПП АБВ и посланикът на Куба у нас отбелязаха 60-годишнината от установяване на дипломатическите отношения между България и Куба

АБВ България

Владимир Маринов: Бойко Борисов и ГЕРБ трябва да си отидат от управлението на държавата

АБВ България

Активът на ПП АБВ в Бургас е сред хилядите в протеста в парк „Росенец”


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни