Георги Илчев за управлението на Пловдив: Застояло, без развитие, без визия

Facebook Twitter

Застояло, без развитие, без визия. Това е оценката на ПП АБВ за управлението на Пловдив, коментира пред медиите там градският председател на партията Георги Илчев. Той припомни, че на стоте дни от настоящото кметско управление партията определи с две думи - застой и липса на енергия. Сега, по думите му, положението е още по-драматично и то е такова не само заради епидемията.

„Разрухата, която предхождащият кмет Иван Тотев нанесе на града, застоя и блатото, в което го вкара, не се преодоляха от мерките, които взима новият кмет, следва да бъдат превърнати в истинска гражданска дискусия. Това ще бъде основната цел на политическата партия в града, а именно - и чрез кмета да инициира широко обсъждане за бъдещето на настоящия град“.

Георги Илчев изброи редица факти, които спъват развитието на Пловдив:

Обещанията за мащабна инфраструктура за изграждане и свързване на районите не се случват;

Оправданието, че няма пари, стана дежурно и вероятно това ще е оправданието до края на мандата;

От обещаните 12 детски градини, с родилни мъки се стартира една, по проект подготвен и финансиран и препредаван от бюджет в бюджет и то след намесата на политическа сила, която да отстои този старт;

Всичко, което в града стартира и се изгражда, е само с национално финансиране, по национални проекти, също развивани от години;

Единственият общински обект, за който се обявява старт, смело се заяви, че е осигурен само първият милион от необходимите 8 млн. лв.

Председателят на ПП АБВ Румен Петков уточни, че с кмета Здравко Димитров е в чудесни лични отношения и припомни, че на втория тур на местните избори партията го е подкрепила.

"Четири години обясняваме, че Пловдив е най-скъпоструващата администрация в България. На глава от населението, като административна единица, със своите 7 заместник-кметове, кметовете на райони, заместник-кметовете на райони и т.н. Г-н Димитров от 7, ги направи 9. Това не е добра стъпка. Това не е стъпка, която гарантира ефективност и оперативност в управлението на общината. Ние ще потърсим среща с него, ще поставим на неговото внимание предложението за сериозен дебат по бъдещето на инфраструктурата и комуникациите в Пловдив, на транспорта, на електротранспорта. Този дебат не се ли направи, Пловдив ще бъде изправен пред много трудности“ - каза Румен Петков.  

Публикувано на 08.06.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ и ПП МИР организираха дискусия с фокус върху необходимостта от въвеждане на машинно гласуване

АБВ България

Румен Петков: ДА ИЗМЕТЕМ БОРИСОВ И БОРИСОВЩИНАТА!

АБВ България

Представители на ръководството на ПП АБВ и посланикът на Куба у нас отбелязаха 60-годишнината от установяване на дипломатическите отношения между България и Куба

АБВ България

Владимир Маринов: Бойко Борисов и ГЕРБ трябва да си отидат от управлението на държавата

АБВ България

Активът на ПП АБВ в Бургас е сред хилядите в протеста в парк „Росенец”


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни