Румен Петков: Бойко Борисов, Владислав Горанов и Менда Стоянова трябва да бъдат незабавно отстранени от длъжност, за да може да бъде проведено разследване

Facebook Twitter

Бойко Борисов, Владислав Горанов и Менда Стоянова трябва да бъдат незабавно отстранени от длъжност, за да може да бъде проведено разследване. Това заяви пред медиите  председателят на ПП АБВ Румен Петков в отговор на журналистически въпрос по сигнала на Васил Божков към прокуратурата.

„Божков се е обърнал към прокуратурата и група политически партии. Ние не сме сред адресатите. Тези, към които господин Божков е преценил да се обърне, те най-вероятно ще заявят и позиция“.

В контекста Петков коментира набиращият скорост скандал с медийния съветник на премиера Севдалина Арнаудова.

„Има нещо, което очевидно в ГЕРБ е неотменимо. Там има една политика, която е водено от деня на създаването на партията – много имоти за един човек. Произходът на средствата, ако не е от тъщата, да е от родителите. Борисов придоби имотите си от родителите. Цветанов шестте апартамента ги придоби от тъщата, Севдалина Арнаудова – от родителите си. Ако българското общество не разбира, че ни правят на маймуни, това е чудовищен цинизъм. Фактът, че Борисов не предприема кадрови мерки, не уволнява, не дава Севда ТВ на прокурор, буди въпрос - дали пък само част от парите не са отивали за връщане на кредита, а другите да са отивали по друго направление. На този въпрос трябва да има отговор, но ако искаме да имаме усещането, че сме държава, в която правосъдието наистина е за всички, Бойко Борисов, Владислав Горанов и Менда Стоянова трябва да бъдат незабавно отстранени от длъжност, за да може да бъде проведено разследване, върху което да считаме, че няма да се влияе. Ако главният прокурор не отстрани Борисов от длъжност, ще остане впечатлението, че резултатът е известен“.

Публикувано на 09.06.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ и ПП МИР организираха дискусия с фокус върху необходимостта от въвеждане на машинно гласуване

АБВ България

Румен Петков: ДА ИЗМЕТЕМ БОРИСОВ И БОРИСОВЩИНАТА!

АБВ България

Представители на ръководството на ПП АБВ и посланикът на Куба у нас отбелязаха 60-годишнината от установяване на дипломатическите отношения между България и Куба

АБВ България

Владимир Маринов: Бойко Борисов и ГЕРБ трябва да си отидат от управлението на държавата

АБВ България

Активът на ПП АБВ в Бургас е сред хилядите в протеста в парк „Росенец”


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни