ПП АБВ организира форум и в Стара Загора на тема „COVID-19 - в настоящето и въпросът за бъдещето“ с участието на медици и представители на местното управление

Facebook Twitter

ПП АБВ организира форум в Стара Загора на тема „COVID-19 - в настоящето и въпросът за бъдещето“. Това е вторият град, в който се провежда дискусия по темата, след Русе, с участието на лекари, представители на местното управление.

Пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков коментира, че Националният оперативен щаб и държавното управление допуснаха серия от грешки в периода на извънредното положение и ситуация, като, например липсата на инфекционист в състава на Щаба, което доведе до липсата на професионална експертиза. Той подчерта навременно предприетите мерки, но изтъкна и хаоса, който те поведоха след себе си и до днес, като взаимно противоречащите си заповеди от страна на здравното министерство.

Петков коментира неефективната организация по отношение на здравните заведения, които да поемат заразените с COVID-19 и в същото време отсъствието на софийската Инфекциозна болница. Той заяви, че главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев трябва да признае пред обществото каква вина носи за лошото състояние на Инфекциозна болница. „Защото управлението на болницата е престъпно. Той е съучастник в съсипването на болницата. И ако има морал утре трябва да напусне борда на здравното заведение“.

Лаборотарният лекар от Русе д-р Георги Тодоров, доц. Атанас Мангъров и д-р Николай Цуцумански от "Пироов" участваха днес в Стара Загора в дискусията за COVID-19. Участниците отговориха на журналистически въпроси във връзка с обявеното тази сутрин от главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев - че е бил заплашван с „гнусни есемеси“, в които е имало ругатни.

Доц. Атанас Мангъров, началник на Детската клиника към Инфекциозна болница в София, отрече твърдението: „Не съм писал SMS-и на никого от Националния щаб, още по-малко пък гнусни. С доц. Ангел Кунчев преди два месеца дори имахме дружелюбен разговор“. Доц. Мангъров е сред посочените като автор на есемеси. На въпрос дали съжалява, че от щаба са отклонили поканата за дискусия за развитието на коронавируса и мерките срещу пандемията, доц. Мангъров каза: „Беше хубаво да обсъдим нещата и да се види как ще се действа занапред. Искахме като професионалисти да намерим общо решение“.

Лаборотарният лекар от Русе д-р Георги Тодоров от Русе, който също е един от авторите на откритото писмо с идеята за дискусия и изявен критик на действията на НОЩ, каза, че не заплашва приятелите си, за какъвто смята д-р Ангел Кунчев. „Пратил съм му общо 7 есемеса, които пазя в телефона си и мога да покажа на всеки, който пожелае. Те са на строго професионални теми. В единия обсъждаме качествата на прилаганите тестове, в друг му пиша да не говори глупости по телевизията по лабораторни въпроси, а да прочете листовете, които съм му изпратил. Нито го псувам, нито го заплашвал, че ще го набия“.

 

Публикувано на 11.06.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ и ПП МИР организираха дискусия с фокус върху необходимостта от въвеждане на машинно гласуване

АБВ България

Румен Петков: ДА ИЗМЕТЕМ БОРИСОВ И БОРИСОВЩИНАТА!

АБВ България

Представители на ръководството на ПП АБВ и посланикът на Куба у нас отбелязаха 60-годишнината от установяване на дипломатическите отношения между България и Куба

АБВ България

Владимир Маринов: Бойко Борисов и ГЕРБ трябва да си отидат от управлението на държавата

АБВ България

Активът на ПП АБВ в Бургас е сред хилядите в протеста в парк „Росенец”


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни