Румен Петков в Плевен: „Булгаргаз“ съзнателно не предприе никакви действия за предоговаряне цената на газа с „Газпром“

Facebook Twitter

СНИМКА: bgsever.info

„Булгаргаз“ съзнателно не предприе никакви действия за предоговаряне цената на газа с „Газпром“, независимо от създадените предпоставки. Целта е потребителите да платят скъпия газ през отоплителния сезон, както и да се създадат предпоставки няколко компании да могат да закупят евтин газ от Гърция и да го внесат в България на около 80% по-висока цена. Това коментира пред медиите в Плевен председателят на ПП АБВ Румен Петков. Той коментира, че единодушно приетите промени в Закона за енергетиката имат буквално репресивно звучене за клиентите на „Аресгаз“ в Плевен.

„Миналата година октомври месец ние предупреждавахме, че Булгаргаз трябва да предприеме незабавни мерки за предоговаряне цената на газа с Газпром, от което се възползваха други държави-членки на ЕС“. Петков обясни, че този пропуск е довел до плащането на скъпия газ през отоплителния сезон и така са създадени предпоставки няколко компании да закупят евтин газ от терминала в Гърция и да го внесат в страната на по-висока цена. „Разликата на мегават тогава „Булгаргаз“ купуваше от „Газпром“ на 23 евро, а в Гърция на терминала, независимо дали е американски или е друг, цената на мегават бе 13 евро. Тези прекупвачи от Гърция го продаваха на Булгаргаз на 21-22 евро“.

„Миналата седмица премиерът Борисов излъга като каза, че комиксите били, защото са махнали посредниците в газа. Не, той гарантира лично на Цветелина Бориславова да бъде посредник в газа, което вероятно се е отразило със 100 млн. в плюс на фирмата „Колмар“. Това е изключително грозно и трябва да се знае от българските граждани, защото Борисов първо е казал, че е махнал прекупвачите, а на другия ден е излъгал представител на американско търговско ведомство, че сме били купили 500 млн. куб. метра американски втечнен газ. Ние не сме ги купили – не ги купи държавата или „Булгаргаз“, купи ги Цветелина Бориславова и още някаква шайка там“.

Румен Петков обясни, че с промените в Закона за енергетиката средства ще се възстановяват само на клиентите на „Булгаргаз“. „Т.е. в Плевен около 2500 клиенти на „Аресгаз“ няма да бъдат възмездени, защото правителството и „Булгаргаз“ създадоха възможност някой да прави пари на наш гръб. И трите компании – Ситигаз, Аресгаз и Овергаз и техните клиенти няма да получат нищо. „Американците трябва да знаят, че Борисов създаде предпоставки българите да не разберат, че втечният газ е по-евтин, за да обслужи Цветелина Бориславова и компания. Това за съжаление бе гласувано единодушно в Народното събрание и съучастници са всички – ГЕРБ, БСП, ДПС и Патриотите“.

Публикувано на 15.06.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ и ПП МИР организираха дискусия с фокус върху необходимостта от въвеждане на машинно гласуване

АБВ България

Румен Петков: ДА ИЗМЕТЕМ БОРИСОВ И БОРИСОВЩИНАТА!

АБВ България

Представители на ръководството на ПП АБВ и посланикът на Куба у нас отбелязаха 60-годишнината от установяване на дипломатическите отношения между България и Куба

АБВ България

Владимир Маринов: Бойко Борисов и ГЕРБ трябва да си отидат от управлението на държавата

АБВ България

Активът на ПП АБВ в Бургас е сред хилядите в протеста в парк „Росенец”


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни