Румен Петков в Плевен: Създаването на нова паралелна структура НСО е породено от междуличностни напрежения и ще срине доверието на партньорските служби

Facebook Twitter

Приетите промени в Закона за МВР, които предвиждат нова паралелна структура НСО, ще създадат серия от проблеми, които са свързани с доверието на партньорските служби и с организацията. Това коментира пред медиите в Плевен председателят на ПП АБВ Румен Петков.

„Националната служба за охрана отпреди ‘44 година има традиции с партньорските служби. И от партньорските служби никой никога не е поставял под съмнение професионалния капацитет и подготовка на служителите, за възможността за организация и за гарантиране сигурността на нашите гости“. 

Петков е на мнение, че част от външните визити може да бъдат отменени именно заради създаденото усещане за несигурност.

В следствие на създаването на новата охранителна структура, Петков прогнозира и деморализация на състава и несигурност заради по същество консервативния характер и специфика на НСО. Той добави, че налице са и редица въпроси по разпределянето на ресурсите.

По закон НСО, за разлика от останалите спецслужби, е под шапката на президента, не на правителството. Новата структура, която ще обединява "Жандармерия" и Специализирания отряд за борба с тероризма ще бъде подчинена на кабинета.

Румен Петков коментира, че такива стъпки и действия, породени от конюнктурата, от междуличностни напрежения, са груба грешка – създават впечатление за липса на институционалност в една силно чувствителна сфера, каквато е сигурността.   

  

Публикувано на 15.06.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ и ПП МИР организираха дискусия с фокус върху необходимостта от въвеждане на машинно гласуване

АБВ България

Румен Петков: ДА ИЗМЕТЕМ БОРИСОВ И БОРИСОВЩИНАТА!

АБВ България

Представители на ръководството на ПП АБВ и посланикът на Куба у нас отбелязаха 60-годишнината от установяване на дипломатическите отношения между България и Куба

АБВ България

Владимир Маринов: Бойко Борисов и ГЕРБ трябва да си отидат от управлението на държавата

АБВ България

Активът на ПП АБВ в Бургас е сред хилядите в протеста в парк „Росенец”


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни