Румен Петков в Плевен: Кирил Добрев прави голяма грешка с поставянето на предварителни условия за листите

Facebook Twitter

СНИМКА: dnews.bg

Ако Кирил Добрев е кандидат за председател на БСП и счита, преди да е започнал въобще дебатът за консолидация в Левицата, да се поставят условия, мисля че е грешка. Един разговор, който не започва с взаимно уважение и разбиране не може да има резултат. Така председателят на ПП АБВ Румен Петков коментира в Плевен изказването на Кирил Добрев, че в листите на БСП няма да бъдат допускани хора през задния вход, които са напуснали партията в трудни за нея моменти и изрази съмнение, че той самият или президентът Първанов са във фокуса на изказването на Добрев, тъй като и двамата бяха изключени.

„Ако на него (Кирил Добрев, ред.) задният вход е запушен, това е негов проблем“.

Петков обясни, че няма намерение да участва в която и да е листа на предстоящи избори. И подчерта серията от конфликти и неизгладени взаимоотношения вътре в БСП.

„Хора, които са имали достойнството да кажат - извърши се грозна лъжа. Излъгахме 700 000 души с един референдум, после не направихме нищо, за да изпълним ангажимента, който сме поели, да бъдат зачерквани с лека ръка мисля, че не е прилично. Без да давам съвет на когото и да било мисля, че без да търсим път за консолидация, не бива да говорим за листите на БСП, на БЗНС или на когото и да e. Ако искаме да намерим решение за структуриране с дългосрочен авторитет пред очите на обществото, предварително да обявяваме - тези листи са мои, не е редно. Притеснен съм не от това изказване на г-н Добрев, а от това, че в БСП се насажда една взаимна омраза, която няма да позволи на някои хора да са заедно, независимо в какъв формат. Чрез медиите се разменят много тежки квалификации и обвинения, които мисля че правят някои процеси на раздалечаване вътре в самата БСП необратими. Да се зачеркват хора, които спечелиха заедно избори в Русе и „Родопи“ – общини, които се брояха предварително за загубени, и да кажеш днес - ще сложа черта между вас, е неприлично. Който има запушен заден вход и не разбере навреме, че бъркането на входа с изхода е груба грешка, нищо не разбира, а г-н Добрев е на път да направи точно тази грешка. И ако малко се овладее, приличието може и да вземе връх“.

 

Публикувано на 15.06.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ и ПП МИР организираха дискусия с фокус върху необходимостта от въвеждане на машинно гласуване

АБВ България

Румен Петков: ДА ИЗМЕТЕМ БОРИСОВ И БОРИСОВЩИНАТА!

АБВ България

Представители на ръководството на ПП АБВ и посланикът на Куба у нас отбелязаха 60-годишнината от установяване на дипломатическите отношения между България и Куба

АБВ България

Владимир Маринов: Бойко Борисов и ГЕРБ трябва да си отидат от управлението на държавата

АБВ България

Активът на ПП АБВ в Бургас е сред хилядите в протеста в парк „Росенец”


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни