Румен Петков приветства участниците в Националния студентски конкурс „Светът между мира и войната“

Facebook Twitter

Председателят на ПП АБВ Румен Петков приветства участниците в Националния студентски конкурс "Светът между мира и войната" организиран от Фондация "Устойчиво развитие на България", Россътрудничество, НПСС, с подкрепата на Посолството на РФ в България и със специалното участие на генералния консул на Русия във Варна. По време на награждаването той подчерта, че младите участници са гордост за народа на България, особено в реалността, в която живеем – на институционална и медийна интервенция и подмяна на историята през последните 30 години.

„Всички сме потърпевши от стремежа да се пренаписва историята от гледна точка на конюнктурата. Журито на конкурса е съставено от хора, без съмнение със своето място в българската наука, но и хора с чест, почтеност и достойнство и непоколебимост да заявят и отстояват позиция си и затова трябва да са много горди. Аз на свой ред се гордея с вас“.

В рамките на последвалата дискусия на тема „Светът между мира и войната. 75 години от Победата над хитлерофашизма“ той подчерта стремежа за пренаписване на историята от гледна точка на конюнктурата. Той даде пример за подобно посегателство с подписания от външния ни министър съмнителен и позорящ историята документ  „Декларация на министрите на външните работи на България, Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и САЩ по повод 75-ата годишнина от края на Втората световна война”. Петков подчерта необходимостта от критичен поглед от страна на младежите към грозното посегателство и подобен тип ангажиране на българската държава и народ в подобно грубо погазване на историческата истина.

В събитието участваха и лидерите на младежката и столичната организации на ПП АБВ Пламена Заячка и Христо Колев.  

Публикувано на 18.06.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ и ПП МИР организираха дискусия с фокус върху необходимостта от въвеждане на машинно гласуване

АБВ България

Румен Петков: ДА ИЗМЕТЕМ БОРИСОВ И БОРИСОВЩИНАТА!

АБВ България

Представители на ръководството на ПП АБВ и посланикът на Куба у нас отбелязаха 60-годишнината от установяване на дипломатическите отношения между България и Куба

АБВ България

Владимир Маринов: Бойко Борисов и ГЕРБ трябва да си отидат от управлението на държавата

АБВ България

Активът на ПП АБВ в Бургас е сред хилядите в протеста в парк „Росенец”


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни